Kärppien rämpiminen jatkuu potkuista huolimatta, HIFK nollattiin Lahdessa – näin SM-liigassa pelattiin tiistaina

Sport tekee 3-1 maalin 1:16

Jääkiekon SM-liigassa tiistaina ohjelmassa oli täyden seitsemän ottelun kierros.

Mielenkiinto kohdistui erityisesti Vaasaan, missä Kärpät pelasi ensimmäisen ottelunsa tuoreen valmentajavaihdoksen jälkeen.

Kärpät antoi maanantaina potkut Lauri Marjamäelle. Hänen tilalleen oululaisjoukkueen väliaikaiseksi päävalmentajaksi nimitettiin Ville Mäntymaa.

Kärppien uusi aika ei alkanut kovin kaksisesti, sillä Sport siirtyi heti avauserässä 2–0-johtoon.

Aleksi Antti-Roiko kavensi toisen erän alkuun, mutta Jens Lööke vei Sportin uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Arttu Hyry kavensi, mutta tämä ei sen enempää auttanut vieraita. Sportille 3–2-voitto.

Kärpät on hävinnyt edellisistä seitsemästä ottelustaan kuusi.

Lahdessa Pelicansin ja HIFK:n maalihanat pysyivät jumissa kolmen erän ajan.

Ratkaisu syntyi jatkoajalla, kun Lubos Horky painoi suorasta hyökkäyksestä kiekon HIFK-vahdin Niko Hovisen selän taakse. Pelicansille täten 1–0-voitto.

Raumalla Lukko onnistui katkaisemaan Ilveksen huiman yhdeksän ottelun mittaisen vierasvoittoputken, kun se oli parempi lukemin 3–2.

Lukko repi riittävän eron toisessa erässä, kun Niklas Ylitalo ja Ponthus Westerholm heiluttivat maaliverkkoja.

Eemeli Suomi kavensi vielä kolmannessa erässä, mutta se ei riittänyt sarjakakkosen Ilveksen kannalta.