Käsittämätöntä nyhjäystä Helsingin jäähallissa! Kalervo Kummolakin äimistelee: "Ainakin Suomen ennätys"

Ässät tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:06
Tästä Olli Palolan maalista alkoi Ässien vahva ilta keskiviikkona

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin keskiviikkona kolmen ottelun kierros. SM-liigahistoriaa sivunnut Ilves ei saanut ennätystä omiin nimiinsä, kun Ässät vei kohtaamisen Porissa 3–0. HIFK:n ja KooKoon ottelussa nähtiin jäätävän pitkä voittomaalikisa.

Ilves lähti Poriin voitettuaan kaikki kauden seitsemän otteluaan varsinaisella peliajalla. Mikäli tänäänkin olisi irronnut kolme pistettä, olisi se ollut uusi SM-liigan ennätys.

Jarno Pikkaraisen patanippu laittoi kuitenkin pisteen tamperelaisten putkelle. Ässät siirtyi 1–0-johtoon avauserässä ylivoimalla Olli Palolan osumalla, kun vain kolme minuuttia oli pelattu.

Palolan maali pääkuvan videolla!

Lisää tuli heti toisen erän alkuun. Eemil Erholtz siirsi kiekon niin ikään ylivoimalla Ilveksen nuottaan. Kiekko kimmahti maaliin puolustaja Niklas Frimanin kautta.

Tulikuumalla Jens Löökelle jäähy epäurheilijamaisuudesta 1:05
Tulikuumalla Jens Löökelle jäähy epäurheilijamaisuudesta

2–0-lukemista lähdettiin päätöserään. Ilves ei saanut kirimaaleja aikaan, ja Ässät-kapteeni Jan-Mikael Järvinen sinetöi 3–0-loppulukemat tyhjään maaliin pari minuuttia ennen päätöstä.

Ilves jää siis jakamaan Liigan ennätystä täysien voittojen putkessa kauden alusta alkaen, se ylsi seitsemään. Samaan on pystynyt Rauman Lukko vuonna 2009. Tamperelaisjoukkue jatkaa kuitenkin sarjan kärjessä.

Ässät on sijalla seitsemän. Se katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Maalivahti Joni Ortio nappasi nollapelin 22 torjunnalla.

Helsingissä 38 rankkaria

Helsingissä IFK oli kuskin paikalla KooKoota vastaan aina kolmannen erän puoliväliin asti. Micke-Max Åstenin kauden avausmaali vei kotijoukkueen 3–1-johtoon ajassa 45.25, mutta sitten KooKoo nykäisi mukaan.

Ensin Radek Koblizek kavensi ylivoimalla, vain 42 sekuntia myöhemmin Peter Emanuelsson löi lukemat 3–3:een ajassa 50.12.

Ratkaisu haettiin lopulta voittolaukauksilta asti. Eikä se ollut mikään tavanomainen rankkarikisa, sillä vasta 38. yritys päätti pelin. Vuoroa vaihdettiin peräti 15 minuutin ajan. Molemmat joukkueet kokeilivat maalintekoa siis 19 kertaa.

"Veivauksista" monikaan ei jäänyt innovatiivisuudessaan historiankirjoihin. Lopulta Marcus Davidsson päästi ihmiset kotiin Helsingin jäähallilta. Pisteet siis Kouvolaan lukemin 4–3.

Kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola huomioi hämmästyttävän rankkarikisan X:ssä.

Olihan sellainen rankkarikisa IFKn ja KooKoon välillä, ettei ole ennen nähty. Maalivahdit torjuivat 37 laukausta ennen kuin tuli eka maali. Ainakin Suomen ennätys ellei Maailmanennätys, Kummola julkaisi.

KooKoo otti jo kolmannen voiton peräjälkeen. HIFK:lle tappio on kolmas viiteen edelliseen otteluun.

HIFK sai lisää mietittävää, sillä laitahyökkääjä Vincent Marleau putosi kokoonpanosta kesken ottelun.

HIFK:n Marleau otti vastaan kovan tällin – putosi riveistä myöhemmin 0:08
HIFK:n Marleau otti vastaan kovan tällin – putosi riveistä myöhemmin

Myös Hämeenlinnassa tarvittiin enemmän kuin 60 minuuttia ratkaisuun. Pirteästi pelannut HPK joutui tyytymään yhteen pisteeseen, sillä Kärppien Miika Koivisto iski voittomaalin jatkoajalla ajassa 64.52.

Kärpät palasi voittojen tielle kahden Tappara-tappion jälkeen. Mestarisuosikki on sarjassa vasta kymmenentenä.

HPK on napsinut Mikko Mannerin alaisuudessa pisteitä kolmessa ottelusta neljästä. Joukkue on silti alakerroksissa sijalla 14.