Katso: Tämä ei mene enää läpi SM-liigassa! Tuomarilinjan merkittävä muutos voi aiheuttaa jäähysuman

SM-liiga uudisti tuomarilinjaansa – nämä esimerkit avaavat estopelaamisen sääntömuutoksia 2:03
SM-liiga uudisti tuomarilinjaansa – nämä esimerkit avaavat estopelaamisen sääntömuutoksia.

Jääkiekon SM-liigan sääntötulkintoja varsinkin estopelaamisen osalta kiristetään 10. syyskuuta alkavalla kaudella. Tässä jutussa oleva video avaa muutoksia selvästi. 

SM-liiga avasi tuomarilinjan muutosta medialle torstaina. Kaiken keskiössä on estopelaaminen. 

– Haluamme puuttua ehkä liigan hieman pesiytyneeseen kiinnipitämiseen ja estämiseen. Selkeä mandaatti seuroilta, ja olemme tehneet taustatyöt kunnolla. Näemme, että kansainvälinen peli kehittyy siihen suuntaan, SM-liigan urheilujohtaja Jussi Markkanen taustoittaa MTV Urheilulle. 

SM-liiga on lähettänyt seuroille ja tuomareille kymmenien videoklippien opetusmateriaalin, joka avaa muutoksia seikkaperäisesti. 

Näistä klipeistä neljä on katsottavissa infoteksteineen yllä olevalta videolta. Se sisältää kaksi uusien sääntöjen puitteissa hyväksyttävää ja kaksi rangaistavaa suoritusta. 

Kauden alla pelatuissa harjoitusotteluissa pilli on soinut ajoittain tiuhaan, ja samaa voidaan nähdä myös, kun runkosarja käynnistyy reilun viikon kuluttua. Erotuomarijohtaja Jyri Rönn korostaa kauden alun merkitystä. 

– Näemme, mikä on ensimmäisen viikon saldo. Teemme siitä analyysit välittömästi. Seuraamme ja analysoimme tilannetta viikoittain, Rönn avaa. 

Alla olevalla videolla Tulosruudun kattava selvitys SM-liigan sääntöviilauksista.

Sääntöviilaukset saattavat aiheuttaa jäähysuman SM-liIgassa – "Kauden alku on erityisen tärkeä" 1:54
Sääntöviilaukset saattavat aiheuttaa jäähysuman SM-liIgassa – "Kauden alku on erityisen tärkeä."

Lue myös:

    Uusimmat