Hallitus päätti sulkea ravintolat, pubit, yökerhot ja kahvilat 4. huhtikuuta alkaen koronavirustilanteen vuoksi. Kesäkuun alusta lähtien ravintolat ovat saaneet avata ovensa asteittain.
Avaamisesta huolimatta ravintoloiden tulee edelleen noudattaa monia rajoituksia. Asiakaspaikkoja on vähennettävä puoleen normaalista, ja rajoituksia on myös aukiolo- ja anniskeluajoissa.
MTV Uutiset Live kävi katsomassa tunnelmia Helsingin keskustassa sijaitsevassa ravintola Teerenpelissä. Asiakkaiden määrästä pidetään tarkkaa lukua, ja tarvittaessa ovi suljetaan hetkeksi, jotta hallituksen asettamat asiakaspaikkarajoitukset eivät ylity.
Kulunut viikko on ravintolassa ollut vilkas, ja tulee sitä olemaan todennäköisesti myös viikonloppuna. Teerenpelin ravintolapäällikkö Miika Korpela kertoo viikon sujuneen hyvin.
– Avausta koskevat ohjeistukset tulivat vasta viime viikon perjantaina, ja kun maanantaina avasimme ovet, niin siinä oli monta tausta asiaa, joita tuli käynnistää. Voin sanoa, että aikamoinen puserrus on ollut meiltä ja meidän henkilökunnalta.
Asiakkaat suhtautuneet tilanteeseen hyvin
Korpela kertoo asiakkaiden suhteutuvan poikkeustilanteeseen hyvin ja heidän olevan hyvin tietoisia rajoitteista.
– Ihmisiin pitää myöskin luottaa. Ihmiset ovat vastuullisia ja kyllä he tajuavat miten toimitaan.
Hallitus on kertonut, että rajoituksia pyritään lieventämään epidemiatilanteen niin salliessa.
– Toivoisimme aukioloaikoihin sekä asiakasmääriin hieman vapautusta. Meilläkin pelkkä aukioloaikojen supistaminen vei yhden ihmisen työviikon panoksen suoraltaan, joten kyllä tunteja kaivataan lisää, Korpela kertoo.
Katso koko haastattelu videolta.