Entinen kehonrakentaja elää kadulla: "Minulla ei ole ruokaa" – lohduton tilitys elämästä

Kehonrakennuksen viisinkertainen amatöörien Euroopan mestari ja kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Adam Cibuľa elää kadulla, The Slovak Spectator kertoo.

Adam Cibuľa, 59, on ollut slovakialaislehti The Slovak Spectator mukaan viime vuosina koditon ja nukkunut kadulla. Slovakialainen yritti aiemmin palata kilpailemaan kehonrakentajana, mutta hänen elämänsä muuttui radikaalisti avioliiton kariuduttua.

– Avioeron jälkeen vaimoni heitti minut kadulle ja olen ollut koditon siitä lähtien. En voi urheilla, minulla ei ole ruokaa, eikä kukaan halua palkata minua, koska täytän pian 60 vuotta. Tämä on hankalaa, Cibuľa tilitti.

Cibuľa on antanut lehden mukaan mitalejaan pantiksi saadakseen ostettua ruokaa. Mies kuvaili elämäänsä kodittomana koruttomasti.

– Kävelet ympäri kaupunkia. Joskus ihmiset antavat sinulle yhden tai kaksi euroa ruokaan, sitten etsit yöpymispaikkaa. Seuraavana päivänä sama juttu uudestaan ja uudestaan. Pahinta on talvella. Yrität löytää ainakin vähän lämpöä, mutta et aina onnistu. Kun olet väsynyt, nukut betonilla.

Entinen kehonrakentaja sanoo ihmisten tunnistavan hänet.

– He kysyvät, miten voin, ja antavat minulle vaihtorahaa. Jotkut haluavat myös ottaa kuvan, joten minun täytyy jännittää lihaksiani. Olen yhä vahva ja olisin vielä vahvempi, jos en eläisi kadulla. Vaikka haluaisin todella harjoitella ja kilpailla, minulla ei ole siihen varaa.

– Minulla ei kuitenkaan ole pulaa voimasta, joten haluaisin tehdä jotain muuta tämän maan hyväksi.

Cibuľa korosti vain tarvitsevansa apua. Hän väitti, että jos häntä autettaisiin löytämään asunto ja vakaa työpaikka, hän ryhtyisi jälleen kilpailemaan ja yrittäisi voittaa vielä Euroopan mestaruuden.

Ongelmia

Kaksi amatöörien MM-pronssiakin saavuttanut Cibuľa voitti Euroopan mestaruutensa vuosina 1993, 1994, 2004, 2006 ja 2009. 

Cibuľa sijoittui The Slovak Spectatorin mukaan Slovakian vuoden urheilija -äänestyksessä neljänneksi vuonna 1994.

Huippuvuosinaan mies lehden mukaan sai myös kilpailukiellon dopingtestistä kieltäytymisen vuoksi. Ensin pannaksi määritettiin viisi vuotta, mutta se lyhennettiin kolmeen vuoteen.

Cibuľalla kerrotaan olleen myös alkoholiongelmia. Hän menetti alamäessä aiemminkin asuntonsa ja velkaantui.

Lue myös:

    Uusimmat