"Kendall Jenner steroideilla" koki katalan sivuvaikutuksen – korjaantuminen vei vuosia

"Kehonrakennuksen Kendall Jenneriksi" tituleerattu venäläinen Vladislava Galagan, 28, on myöntänyt avoimesti käyttäneensä anabolisia steroideja. Hiljattain hän puhui ikävistä sivuvaikutuksista, joita dopingaineet ovat hänelle aiheuttaneet.

Galagan aloitteli salitreenaamista 16-vuotiaana. Hän ei huomannut alkuunsa suurta muutosta kropassaan, koska oli jo lihaksikas harrastettuaan pienestä pitäen muita urheilulajeja.

Dopingin käyton Galagan aloitti sittemmin myös varsin nuorena. Jo parikymppisenä valmentajan suosituksesta steroideja kilpalavalle valmistautuessaan käyttänyt venäläinen ajatteli, että hänestä tulisi seuraava Ms. Olympia, kehonrakennuksen mahtikilpailun voittaja.

Tämä silloinen unelma ei toteutunut, mutta Galaganista on tullut varsin tunnettu persoona. Hänet on opittu tuntemaan "kehonrakennuksen Kendall Jennerinä", sillä paitsi että hänellä on valtaisat lihakset, hänen kasvonsa muistuttavat yhdysvaltalaista tv-persoonaa Kendall Jenneriä.

– Liityttyäni sosiaaliseen mediaan huomasin, että monet miehet pitävät pitkistä, vahvoista ja lihaksikkaista naisista, joilla on myös kauniit kasvot. Minulle on sanottu, että lihakseni on photoshopattu, koska ihmiset eivät voi uskoa, että joku minulta näyttävä voisi olla niin vahva, Galagan on sanonut South West News Servicelle.

– Minulle sanotaan jatkuvasti, että näytän Kendall Jenneriltä steroideilla.

Puolet hiuksista lähti

Galagan on lyönyt suosiollaan myös rahoiksi. Hän on valottanut tienanneensa eroottisella sisällöllään OnlyFans-palvelussa yli 10 000 dollaria eli reilut 9 000 euroa kuussa.

Steroideista on ollut kuitenkin hintaa myös maksettavana, paitsi rahana myös sivuvaikutuksina, joita aineiden käyttöön liittyy. 

Galagan avasi First Things Thrst -podcastissa, että yksi pahimmista sivuvaikutuksista, jonka hän nuorempana dopingia käyttäessään koki, oli kasvojen turpoaminen nesteestä. 

– Kamalaa, hän kiteytti.

Venäläisellä oli lisäksi jo ennestään "taipumusta akneen", ja ongelma paheni dopingista.

Pahimmaksi sivuvaikutukseksi Galagan listaa kuitenkin hiustenlähdön. Pitkät kutrit alkoivat harventua rajusti – Galagan menetti arvionsa mukaan jopa puolet hiuksistaan.

– Minulta kesti neljä vuotta kasvattaa ne takaisin, Galagan sanoi.

Galagan totesi, ettei naisten pitäisi hänen mielestään käyttää esimerkiksi testosteronia, jonka hän mainitsi yhdeksi pahimmista ottamistaan dopingaineista. Venäläinen koki itse sivuvaikutuksia saadessaan ylittäneensä rajan.

– Jotkut ihmiset vain jatkaisivat. Minä sanoin, että ei. Aloin käydä lääkäreillä. 

"Vaaditaan paljon enemmän"

Steroidikuureista säännöllisesti myös taukoja pitänyt Galagan painottaa, että dopingaineet eivät itsessään tee treenaajasta "seuraavaa Olympia-voittajaa".

– Ammattitason fysiikan saavuttamiseen vaaditaan paljon enemmän. Siihen vaaditaan aikaa, johdonmukaisuutta, ponnistelua jopa pahimmassa henkisessä jamassa, väsymystä ja nälkää.

Galagan ei yhtä kaikki maalaa kehonrakennuksen huipputasosta puhtoista kuvaa. Kilpailuissa menestymiseksi – Galagan tarkoittanee testaamattomia kisoja – on venäläisbodarin näkemyksen mukaan käytettävä steroideja. 

Agneta Honkala, 56, kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön 1:16
Katso myös: Agneta Honkala kilpailee lajissa, jossa tulee eniten dopingkäryjä – näin hän suhtautuu ilmiöön.

Lue myös:

    Uusimmat