Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni on kommentoinut puheita työajan lyhentämisestä puoluekokouksen avajaispuheessa Oulussa.
– Suomen suurin huoli ei ole se, miten saataisiin työpäivistä lyhyempiä. Suuri huoli on se, miten yhä useammalle suomalaiselle saadaan työpaikka – kaikkialla Suomessa.
Pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin nosti työajan lyhentämisen esiin SDP:n puoluekokouksessa viime kuussa. Hän on korostanut kyseessä olevan pidemmän aikavälin tavoite, jota on syytä selvittää.
Kulmuni perää budjettiriihestä vientiteollisuutta vahvistavaa pakettia.
– Ei kilpailukykyä heikentävien, vaan vientiä parantavien ratkaisujen kera: energiaverotus, työllisyystoimet – ja jatketaan koko maata koskevia parannuksia liikenneyhteyksiin.
Kulmunin mukaan keskustalle ei ole sellaista vaihtoehtoa, että nykyisiä työpaikkoja turvaavia ja uusia työpaikkoja luovia ratkaisuja ei nyt tehtäisi. Kulmuni nosti esiin myös ihmisten ja alueiden välisen eriarvoisuuden, jota pitää torjua kaikin keinoin koronan ja talouskurimuksen oloissa.
– Suomi ei saa jakaantua. Rohkenen sanoa, että mikään muu puolue kuin keskusta ei kanna tästä huolta, Kulmuni sanoi.
Lue myös: Puheenjohtaja Kulmunin haastava Saarikko: ”Jotenkin luottavainen mieli, että tämä kisa tekee keskustalle hyvää
Kiitos yhteisestä reissusta
Kulmunin mukaan on hyvä, että keskusta pidetään keskustelevana, sillä se on elämän merkki. Hänen mukaansa myös kisa puheenjohtajan paikasta on merkki elossa olemisesta ja keskustalaiseen puolue-elämään kuuluu, että johtopaikat ovat säännöllisesti katkolla.
– Puoluekokous sitten päättää niin kuin viisaaksi katsoo. Kiitän muita ehdokkaita – Annikaa, Ilkkaa, ja Petriä – jo tähänastisesta yhteisestä reissusta, Kulmuni sanoi.
Kulmuni toivotti kokousväen tervetulleeksi hyvin poikkeukselliseen puoluekokoukseen, joka pidetään koronan takia hajautetusti 16 eri paikkakunnalla. Hän sanoi Suomen näyttäneen kriisissä välähdyksen yhtenäisyydestä, jonka useat varmaan ajattelivat jo jääneen ja unohtuneen historian kirjoihin.
– Koin suurta ylpeyttä siitä yksituumaisuudesta ja päättäväisyydestä, jolla me suomalaiset nousimme vastustamaan silmälle näkymätöntä virusta ja totesimme: me selviämme tästä, yhdessä.