Jokapäiväisessä vaatetuksessa piilee yksityiskohta, jonka tarkoitusta harva on miettinyt. Ei ainakaan ennen kuin nyt.
Monen takin olkapäällä on napilla kiinnitettävä pieni hihna. Harva on kuitenkaan pysähtynyt pohtimaan, onko taustalla muutakin kuin vaatesuunnittelijan näkemys hyvännäköisestä vaatteesta.
Englannin Cumbriassa asuvan Francesca Horsburgh sai kuitenkin suuren määrän Twitter-käyttäjiä kiinnittämään yksityiskohtaan huomiota paljastamalla, mitä napin taustalla oikeasti piilee, uutisoi muun muassa The Sun.
"Minulta kesti 18 vuotta saada selville..."
"Minulta kesti 18 vuotta saada selville, että nuo oudot olkapäänapit takeissa ovat sitä varten, että voit pitää laukkuasi paikallaan, ettei se putoa pois. Kukapa tiesi?" Francesca twiittasi.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Sotilaallinen alkuperä?
Francescan twiitti herätti heti huomiota, ja siitä tulikin armoton hitti. Jo 138 000 ihmistä on tykännyt twiitistä ja kymmenet tuhannet ovat jakaneet sitä eteenpäin.
Twitter-käyttäjä Nick Stay twiittasi pätkän Wikipediasta koskien olkapäähihnan historiaa. Wikipedian mukaan niiden alkuperä löytyy sotilaallisista tarkoituksista, jolloin olkapäähihnat estivät reppuja, ammuspusseja ja pistimiä valumasta olkapäiltä pois.
Lisäksi niissä on ollut usein kiinni esimerkiksi olkainmerkkejä tai sotilaan arvosta kertovia merkkejä.
Toki vuosikymmenien mittaan tarkoitus lienee muuttunut esteettisemmäksi, mutta mikään ei estä edelleenkään kiinnittämästä laukkunsa olkainhihnaa remmin alle. Twitterissä huomautettiinkin, että usein muoti on saanut alkunsa käytännöllisimmistä tarkoitusperistä.
Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
"Tässä on järkeä"
Tieto sai joka tapauksessa Twitter-käyttäjät sekaisin. Monen mielestä tarkoitus estää laukkuja liukumasta olkapäiltä on looginen – ainakin moni nainen tietää, miltä tuntuu nostella laukkua kerta toisensa perään takaisin olkapäilleen.
"Twitter on opettanut minulle enemmän elämästä kuin elämä itse." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
"Olen shokissa, mutta tässä on järkeä. Luulin, että ne olivat vain koristeeksi." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
"Tämä oli shokki minulle, mutta miten nerokas idea." Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.
Muutama vuosi sitten Twitterissä kohistiin puolestaan toisesta mullistavasta tiedosta, kun eräs Twitter-käyttäjä kertoi hänkin eläneensä 18 vuotta maan päällä ennen kuin hoksasi kriittisen asian Kinder-munista.
LUE MYÖS:
Tiedätkö, miksi napit ovat naisten ja miesten paidoissa eri puolilla?
Miksi naisten alushousujen sisäpuolella on aina pieni ”tasku”? Tässä syy
Miksi farkuissa on pieni lisätasku, jonne ei mahdu mitään?
Lähteet: Twitter, The Sun, Someecards