Vadelmat ja tuorejuusto sopivat täydellisesti yhteen! Tämä piirakka on valmistettu kevyttuotteista ja pohjaan on lisätty terveellisiä kaurahiutaleita. Herkuttele hyvällä omallatunnolla!
Isohko piirakkavuoallinen, halkaisija noin 28 cm.
- Pohja:
- 2 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1½ dl Myllyn Paras kaura- tai pikakaurahiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
- 1 dl kevytkermavalmistetta
- 1 muna
- Päälle:
- noin 4 dl vadelmia
- Tuorejuustotäyte:
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa (vähärasvaista)
- 1 dl kevytkermavalmistetta
- ½ dl sokeria
- 1 muna
- 1 tl vaniljasokeria
- Leivitykseen:
- kaurahiutaleita tai korppujauhoja
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20–30 minuuttia.
VINKKI: Tuorejuuston tilalla voit käyttää rasvatonta maitorahkaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy