Kiekko-Espoon hirmutykityksessä ”erikoisia” piirteitä

Jukureiden Alex Berardinelli (2+1) ja Thomas Olsen (1+2) sekä Kiekko-Espoon Kasper Kulonummi (2+0) ja Arttu Tuomaala (1+1) iskivät liigauransa ensimmäiset maalit keskiviikkona Mikkelissä, jossa liiganousija kaatoi Jukurit 6–4.

Voitto oli Kiekko-Espoolle ensimmäinen varsinaisella peliajalla sen uudella liigataipaleella.

Tapparan kaksinkertainen Suomen mestari Kulonummi ehti vetämään pääsarjassa 55 ensimmäistä runkosarja- ja pudotuspeliotteluaan maaleitta. Berardinelli, Olsen ja Tuomaala pelasivat pääsarjassa kolme ottelua ennen onnistumisiaan.

Tuomaalan osuma aloitti toisen erän huiman maalikimaran. Joukkueet iskivät kolmeen ja puoleen minuuttiin yhteensä neljä maalia. Päätöserässä Kiekko-Espoon Petteri Rimpinen joutui torjumaan peräti 17 kertaa.

– Erikoinen ottelu. Saimme johdon alkuun helpolla, mutta sitten Jukurit tuli kovaa. Päästimme heidät liian lähelle, uransa 500. ottelun pelannut Kiekko-Espoon Matti Järvinen pyöritteli.

Jukurien alkukauden kaksi tehokkainta pelaajaa, Max Ellis ja Peter Abbandonato, olivat sivussa sairastumisten takia.