Kiinnitä tähän huomiota ennen petipuuhia – lopputuloksena nautinnollisempaa seksiä

Asiantuntijoiden mukaan kodin pikajärjestely voi johtaa parempaan seksielämään.

Rentoutuminen on avainasemassa seksistä nauttimiseen. Jos kesken yhdynnän ajautuu ajattelemaan likaisia pyykkejä tai olohuoneen nurkkaan koottuja tavarapinoja, on vaikea keskittyä hekumoimaan kumppanin kosketuksesta.

– Tutkimusten mukaan epäjärjestys tappaa libidon. Sotkuinen ja epäjärjestyksessä oleva tila voi aiheuttaa stressiä, mikä ei ole hyvä seksielämällemme, toteaa seksikouluttaja Portia Brown The Guardianin haastattelussa.

Esimerkiksi Personality and Social Psychology Bulletin -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa havaittiin, että niillä naisilla, joiden koti oli epäjärjestyksessä, oli suuremmat kortisolitasot kuin siistissä kodissa asuvilla. Kortisoli on stressiin liitetty hormoni. Stressi puolestaan on yksi tunnetuista seksihalujen tappajista.

Ajatusten harhailu kohti kodin epäkohtia tappaakin tunnelman tehokkaasti.

– Saatat huomata ajattelevasi "miksi en ole laittanut pyykkejä pois?" sen sijaan, että keskittyisit nautintoon, Brown sanoo.

Seksivalmentaja Cam Fraser uskookin, että makuuhuoneen tulisi olla kuin "pieni pyhättö" eli vapaa stressistä ja huomion vievistä häiriötekijöistä, jotta siellä voi tuntea olonsa rentoutuneeksi ja halukkaaksi läheisyydelle, The Guardian kertoo.

Seksipyhätön saavuttakseen ei tarvitse kuin järjestellä tavaroita kuntoon muutaman minuutin ajan ennen seksiä. Nappaa likaiset vaatteet sängyltä pyykkiin, laita puhtaat vaatteet kaappiin, sulje vaatekaapin ovi ja petaa sänky – äläkä ota sängyssä puheeksi ostoslistoja tai lasten hakuaikatauluja. Nappaa tästä vinkit minuuttisiivoukseen!

Kotityöt kannattaa jakaa

Parisuhteessa kannattaa ylipäätään muistaa, että kotityöt kuuluvat molemmille ja molempien osapuolten osallistuminen parantaa seksielämää ihan tutkitustikin. Esimerkiksi australialaistutkijat havaitsivat, että mitä tasaisemmin askareet jaetaan, sitä tyytyväisempiä naiset ovat parisuhteeseensa ja sitä korkeammat seksuaaliset halut heillä on.

Myös vuonna 2016 julkaistussa Cornellin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että kotityönsä jakavilla pariskunnilla on keskivertoa aktiivisempi seksielämä. 

Katso myös: Ammattijärjestäjä vinkkaa, mistä kaaoksen kesyttäminen kannattaa aloittaa

Ammattijärjestäjä vinkkaa mistä kaaoksen kesyttäminen kannattaa aloittaa 0:27
Mistä kannattaa aloittaa, kun kodin kaaoksen haluaa saada haltuun?

Lue myös:

    Uusimmat