Kirja: On yksi asia, jota kuningas Charles ei koskaan tekisi prinssi Harrylle ja herttuatar Meghanille: "Se ei vain tulisi kuuloonkaan"

Omid Scobien Endgame-uutuuskirjan mukaan yhtä asiaa kuningas Charles ei koskaan tekisi kuopukselleen prinssi Harrylle ja miniälleen herttuatar Meghanille kiivaista spekulaatioista huolimatta.

Brittihovissa on kuohunut pitkään kuninkaallisten perheenjäsenten välisiin suhteisiin liittyen. Erityisesti puhuttavaa ja kohinaa on riittänyt prinssi Harryn  ja herttuatar Meghanin  useista julkisista avautumisista kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista sekä vaikeista väleistä muihin kuninkaallisiin. 

Harry ja Meghan vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään vuoden 2020 alussa ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Nykyään he asuvat lastensa kanssa Kalifornian Montecitossa, ylläpitävät Archewell-järjestöään sekä tekevät kaupallisia töitä muun muassa Netflixin kanssa.

Kuninkaallisista velvollisuuksistaan syrjään astumisen myötä Harry ja Meghan menettivät oikeuden HRH-titteleiden käyttöön (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa). Siitä huolimatta Harry ja Meghan käyttävät yhä laajalti kuninkaallisia titteleitään: Harry sekä prinssin että Sussexin herttuan titteliä, Meghan puolestaan Sussexin herttuattaren. 

Edesmennyt kuningatar Elisabet  myönsi pariskunnalle Sussexin herttuaparin tittelin heidän hääpäivänään toukokuussa 2018. Vuosien varrella useaan otteeseen kansan syvien rivien välistä on heitetty ilmoille pohdintaa ja spekulaatiota siitä, pitäisikö Harryn ja Meghanin lopettaa Sussexin herttuaparin tittelien käyttö.

 Kuninkaallistoimittaja Omid Scobien hiljattain julkaistun kirjan Endgame: Inside the Royal Family and the Monarchy’s Fight for Survival mukaan Harryn isä kuningas Charles  ei kuitenkaan olisi missään vaiheessa edes harkinnut poistavansa titteleitä pariskunnalta. 

Hovin sisäisen lähteen mukaan Charles "ei koskaan haluaisi nöyryyttää" kuopustaan ja miniäänsä. 

– Se ei vain tulisi kuuloonkaan, lähde kertoo. 

Vaikka Harry ja Meghan joskus menettäisivät Sussexin herttuaparin tittelinsä, olisi Harrylla kuitenkin yhä oikeus käyttää prinssin titteliään, sillä se on hänen syntymäoikeutensa. Teoriassa Meghan voisi puolestaan tuossa tapauksessa tituleerata itseään prinsessa Henryksi, mikä on Harryn oikea etunimi. 

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat