Kirjailija Juha Itkonen epäröi lähtöä uutuusohjelmaan – lopulta Jalo-poika puhui ympäri

Juha Itkonen ja poika Jalo kilpailevat Race Across the World –ohjelmassa – reissun alussa kävi pieni kömmähdys: ”Tämän verran kai saa paljastaa” 3:49
Juha ja Jalo Itkonen paljastavat, millainen kömmähdys heille tapahtui ohjelman alussa

Juha ja Jalo Itkonen ovat mukava Race Across the World Suomi -ohjelmassa.

Kirjailija Juha Itkonen ja hänen 18-vuotias poikansa Jalo Itkonen reissaavat yhdessä Maikkarin uudessa Race Across the World Suomi -seikkailuohjelmassa. Juha kuvailee reissun olleen mahtava ja kaksikon saaneen paljon uusia kokemuksia.

– Olen tavallaan unelmoinut, että pääsisin tällaiseen kilpailureissuun. Olihan tämä ainutlaatuinen mahdollisuus, eikä voinut kieltäytyä, Jalo kertoo. 

Ohjelmassa parit eivät saaneet käyttää apunaan digilaitteita, eikä heillä ollut käytössään luottokortteja. He saivat reissulle mukaan vain käteistä ja kartan. Juhaan vetosi erityisesti se, kun he pääsivät matkustamaan niin sanotusti vanhanaikaiseen tyyliin paperikarttojen avulla. 

– Kännykät pois ja pitää pärjätä itsekseen, siinä oli jotain valloittavaa. Muu maailma sulkeutui ulkopuolelle, Juha kertoo.

– Olen koukussa digilaitteisiin, niin kuin kaikki minun ikäiseni nuoret. Ihan hyvin pärjäsin. Kyllä minä karttaa osaan lukea, Jalo jatkaa.

Kaksikolle tapahtui reissun alussa pieni kömmähdys, jonka he paljastavat yllä olevalla videolla.

Isä ja poika kertovat reissun opettaneen heille paljon.

– Tämä oli aika vaativa psykologisesti ja jotenkin älyllisesti - ja jopa fyysisesti, kun piti painaa menemään tuolla pitkän aikaa, Juha kertoo.

– Tämä oli myös hieno tilaisuus. Minulla on neljä lasta ja Jalo on meidän vanhin poikamme, niin ollaan yhden kanssa oikein kunnolla tässä aikuisuuden kynnyksellä vietetty aikaa. En kadu, oli upeaa, Juha sanoo.

Juhalle oli heti selvää, että hän pyytää Jalon reissukaverikseen, kun tuotantoyhtiöstä kysyttiin mukaan uutuusohjelmaan.

– Ketään muuta ei käynyt mielessä, enkä varmasti olisi lähtenytkään ilman tätä ajatusta, Juha toteaa.

– Jos saan tämän verran sanoa. Isä laittoi, että tällaista pyyntöä taas tuli ja en ehkä lähde. Sitten sanoin, että nyt mennään, koska tämä on meidän elinikäinen tilaisuutemme, Jalo paljastaa.

– Onneksi hän puhui ympäri. Ajattelin, etten voi lähteä, koska en voi jättää isoa perhettä ja lähteä reissailemaan, Juha jatkaa. 

Race Across the World Suomi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 16.3. klo 21.  MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat