Toim. Kaarina Roininen
Kirpeä viinimarjapiirakka
2 munaa
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl sulatettua margariinia tai voita
0,5 dl maitoa
Päälle:
3 -4 dl punaisia viinimarjoja, puolukoita tai omenakuutioita
Muruseos:
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
3/4 tl kardemummaa, kanelia tai inkivääriä
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos sekä rasvasula-maitoseos. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27 cm).
4. Ripottele päälle marjat.
5. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon käsin kaikki muruseoksen aineet.
6. Ripottele seos marjojen päälle.
7. Paista piirakkaa 225 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.