Kohuvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoite palautettiin – tyrmistynyt Taitoluisteluliitto toimitti nyt selityspyynnön

Kohuttu luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen palaa valmennustehtäviin – seuran puheenjohtaja Mikael Nyberg kommentoi päätöstä:"Seitsemän viikon työvelvoitteen poisto oli riittävä seuraamus" 12:56
HSK:n puheenjohtaja Mikael Nyberg kommentoi Mirjami Penttisen työvelvoitteiden palauttamispäätöstä.

Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisen käytöksen vuoksi saanut muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttinen on palaamassa työhönsä hyllytyksen jälkeen.

Ankarimman mahdollisimman rangaistuksen Taitoluisteluliitolta saanut Penttinen oli työntantajansa HSK:n hyllyttämänä seitsemän viikon ajan. Nyt Penttisen työvelvoite on kuitenkin palautettu, ja hänen on seuran mukaan tarkoitus palata vähitellen työhönsä niin seniori- kuin juniorivalmennuksessa.

Taitoluisteluliitto ihmettelee HSK:n uuden hallituksen päätöstä ja vaatii nyt seuralta selitystä asiasta. Liitto kertoo tuoreessa tiedotteessaan toimittaneensa HSK:n hallitukselle selityspyynnön.

– Seura on anonut liitolta määräajalle pidennystä ja ilmaissut lisäksi toiveensa tulla kuulluksi suullisesti. Suomen Taitoluisteluliitto on suostunut esitettyyn pyyntöön ja antaa seuralle mahdollisuuden myös suulliseen kuulemistilaisuuteen, joka järjestetään lauantaina 28. maaliskuuta Taitoluisteluliiton hallituksen kokouksen yhteydessä.

Taitoluisteluliiton suhtautuminen asian vakavuuteen ei ole tiedotteen mukaan muuttunut aiemmasta. Kilpailukiellon langettamisen jälkeen liitto pyysi seuraa vakavasti harkitsemaan Penttisen edellytyksiä jatkaa työssään nuorten urheilijoiden parissa.

Vakavin mahdollinen seuraus HSK:lle voi olla erottaminen liiton jäsenyydestä.

Penttisen työvelvoitteen palauttamisesta MTV Urheilulle haastattelun antanut HSK:n uuden hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg kertoi seuran kunnioittavan kilpailukieltoa siltä osin, että Penttinen ei valmenna kilpailuissa vaan ainoastaan harjoituksissa.

– Se annettu rangaistus on kilpailukielto. Se on se rangaistus, joka silloin on ollut käsillä, joka voidaan antaa. Sellaista valmennukseen liittyvää rangaistusta ei siinä vaiheessa vielä ollut olemassa eikä sitä voitu antaa, Nyberg totesi.

– Tässä on kyseessä valmentajan oikeusturvakysymykset ja työnantajan velvollisuudet. Niistäkin täytyy pitää huolta tämän kaiken keskellä. Jos ei meillä ole työnantajana olemassa mitään perustetta, jolla työsuhdetta katkaistaan tai päätetään, silloinhan meidän pitää lähteä siitä, että valmennetaan ja tehdään töitä seurassa. Meidän täytyy kunnioittaa Suomen työlainsäädäntöä ja toimia sen mukaisesti. Ei meillä ole vaihtoehtoja siinä.

Lue myös:

    Uusimmat