Kokaiini ja heroiini vauhdittivat syöksyä – kadulla elävä ex-pelaaja riutuu

Entinen jalkapalloilija Maurizio Schillaci elää kadulla Palermossa. Italialaista yritetään auttaa.

Maurizio Schillaci on jalkapallon vuoden 1990 MM-kisojen maalikuninkaan Salvatore Schillacin serkku. Maurizion oma ura ei noussut vastaaviin sfääreihin, vaikka monet pitivät häntä miehistä jopa lahjakkaampana. 

Maurizio pelasi omalla urallaan silti muun muassa Palermon ja Lazion kaltaisissa maineikkaissa seuroissa. Pelivuosia hiekoittivat loukkaantumiset, ja nappulakengät menivät naulaan vuonna 1993.

Uran jälkeiset raportit Schillacista ovat olleet karuja. Mies on kärsinyt huumeriippuvuudesta käyttäen kokaiinia ja heroiinia.

Schillaci on elänyt kodittomana kotikaupunkinsa Palermon kaduilla. Mies on kertonut viettäneensä vuosien ajan öitä Fiat Panda -autossaan, ja paikoin hän on nukkunut rautatieasemalla. Välien kahteen tyttäreen on takavuosina kerrottu katkenneen.

Apua

Alipainoiseksi riutunut Schillaci kärsii terveysongelmista, ja joukko vapaaehtoisia huolehtii tätä nykyä hänestä sekä hänen Ciccio-nimisestä koirastaan, muun muassa italialaislehti Corriere della Sera raportoi.

Yksi vapaaehtoisista, Giusy Caldo, on esittänyt tuoreeltaan avunhuudon sosiaalisessa mediassa. Caldo selvitti, että koditonta ja terveysohjelmassa olevaa Schillacia autetaan koiransa kanssa. 

– Maurizio on huomattavassa aliravitsemustilassa. Hän on kyllästynyt ostamaan ruokaa (panineja, uunipastaa jne.) Hän sanoi minulle kaipaavansa kodin makuja eikä herkkukaupan makuja, Caldo kirjoitti.

Caldo kysyi, olisi kiinnostuneita osallistumaan vuoroihin, joissa kokattaisiin Schillacille kotitekoista ruokaa.

Osa sydämellisistä paikallisista on ryhtynyt vapaaehtoisesti huolehtimaan Schillacin koirasta, kun miehen on päästävä sairaalaan.

Vuonna 2014 julkaistiin dokumenttielokuva Fuorigioco, jossa kerrottiin Schillacin elämästä Palermon kaduilla.

Lue myös:

    Uusimmat