1990-luvun klassikkosarja Kokkisota palaa jälleen ruutuun. Uudella kaudella lieden äärelle on saatu myös uusi kokki.
Kokkisodan uusin ammattilaisvahvistus Linnea Vihonen vannoo erityisesti luomuruokien ja merenelävien nimeen.
Video: Kari Aihinen ja Vappu Pimiä sanailevat kesken Kokkisodan!
– Olen suuri kotimaisen kalan ystävä, minulle kelpaa myös vähän halvempi lahna tai muu, Vihonen sanoo.
– Ei oikeastaan ole sellaista raaka-ainetta, josta en pitäisi. Ehkä huonot einekset, sillä on olemassa myös hyviä eineksiä! Hyvät ovat sellaisia, joissa ei ole käytetty paljon lisä- ja säilöntäaineita.
LUE LISÄÄ: Harri Syrjänen jättää lihapullista pois yhden tärkeän ainesosan: "Pullista tulee muuten liian kovia"
Tämän hetken kausiherkuksi Vihonen nimeää juurisellerin, jota kertoo itse tehneensä viime aikoina usein.
– Juuriselleri pestään hyvin, laitetaan uuni 200 asteeseen niin, että veitsi menee läpi ja sitten jäähtyneenä kuoritaan. Sen voi sen jälkeen vaikka vielä paistaa pihveinä voissa tai repiä ihan sellaisenaan paloiksi ruskean voin kanssa, kokki vinkkaa.