Koko kausi maali puhtaana, mutta mestaruus sivu suun – Ruotsin jalkapallossa tapahtui jotain käsittämätöntä

Kuvittele, miltä tuntuisi olla päästämättä maaliakaan koko kaudella, mutta hävitä silti sarjamestaruus pisteen erolla. Näin kävi Ruotsissa tänä syksynä. 

Kyseessä oli Ruotsin naisten jalkapallon 4. divisioona ja sen Skånen maakunnassa pelattu lohko

Mestariksi selvisi Ljyngbyheds IF 49 pisteen saldolla. Se voitti 18 ottelustaan 16, pelasi yhden tasan ja hävisi yhden. Maaliero oli 121–14. 

Kakkoseksi jäi pisteen erolla Ängelholms FF – 15 voittoa ja kolme tasapeliä. Joukkueen kaudesta tekee erikoisen se, ettei se päästänyt maaliakaan (78–0). Silti se jäi hopealle. 

Helsingborgs Dagbladin mukaan yksikään toinen joukkue Ruotsissa ei onnistunut pitämään maaliaan täysin puhtaana koko tämän kauden ajan. 

– Tuntuu hyvältä, että onnistuimme. Kun asiaa ajattelee, maalin päästäminen tapahtuu melko helposti. Se vaatii vain yhden virheen, joukkueen 17-vuotias maalivahti Nellie Bengtsson kommentoi medialle.

Ängelholms FF:n peikko lokakuun alussa päättyneellä kaudella oli sarjakolmonen Västra Karups FK, jonka kanssa se tasasi pisteet kahdesti 0–0-lukemin. Mestari Ljyngbyheds IF:ää vastaan se vei sarjapisteet 4–1. 

Aihe on kerännyt kirjavaa kommentointia esimerkiksi sosiaalisen median Reddit-verkkosivustolla. 

– Hulluin koskaan näkemäni tilasto, eräs käyttäjä toteaa. 

– Tämä on mielenvikaista. Heidän maalivahtinsa varmaan ajattelee, että "mitä v****a minun pitää tehdä", toinen veistelee. 

Ängelholms FF on sittemmin jatkanut kauttaan nousukarsinnoissa. 

Lue myös:

    Uusimmat