Komeaa suomalaisluettavaa! F1 julkaisi kaikkien aikojen mitalitaulukkonsa

F1-sarja on julkistanut oman mitalitaulukkonsa juuri käynnistyneiden kesäolympialaisten hengessä.

F1-sarja julkaisi sosiaalisen median tileillään kaikkien aikojen mitalitaulukkonsa sarjan kaikista kilpailuista.

Listan kärjessä komeilee Iso-Britannia, joka on napannut F1:ssä yhteensä hurjat 765 palkintosijaa ja 312 voittoa. Menestyneimpiä brittikuljettajia on 104 voittoa ajanut ja 200 kertaa palkintokorokkeelle noussut Lewis Hamilton,, 31 voittoa ja 59 palkintosijaa ajanut Nigell Mansell sekä 43 palkintosijaa, 27 voittoa ottanut Jackie Stewart ja13 voittoa ja 62 palkintosijaa ajanut, Skotlannissa syntynyt, mutta brittilipun alla F1:ssä ajanut David Coulthard

Toisena listalla on Saksa 179 osakilpailuvoitollaan ja 415 palkintosijoituksellaan. Saksan listasijoituksen takana ovat pääosin moninkertaiset maailmanmestarit Michael Schumacher (91 voittoa ja 155 palkintokorokesijaa ) ja Sebastian Vettel (53 voittoa ja 122 podiumsijaa).

Lista on suomalaisittain komeaa katseltavaa, sillä Suomi löytyy kultamitalijärjestyksen mukaiselta listalta sijalta kuusi 57 osakilpailuvoitollaan. Palkintosijoja Suomella tosin on viidenneksi eniten (245).

Suomen F1-osakilpailuvoittajia ovat Kimi Räikkönen (21), Mika Häkkinen (20), Valtteri Bottas (10), Keke Rosberg (5) ja Heikki Kovalainen (1).

Räikkönen ajoi urallaan palkintokorokkeelle peräti 103 kertaa.

Ison-Britannian, Saksan ja Suomen lisäksi F1-sarjan mitalitaulukon kärkikymmenikköön mahtuivat Brasilia, Ranska, Hollanti, Australia, Italia, Itävalta ja Argentiina.

Jos upotus ei näy, voit katsoa F1:n listauksen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat