Porin Ässät tiedotti perjantai-iltana lakkauttavansa urheilujohtajan pestin. Päätöksen seuraukset voivat olla valtavat, eivätkä kovin mairittelevat.
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa perjantain kierrokselta.
Sanotaan se heti alkuun: urheilujohtajana toiminut Jari Korpisalo ei vakuuttanut työssään missään vaiheessa. Viimeinen naula arkkuun oli viime tammikuussa annetut potkut Jyrki Aholle ja ystävän Mikael Kotkaniemen palkkaaminen päävalmentajaksi.
Lue myös: Ässät vahvisti Jari Korpisalon potkut – seura lakkauttaa koko toimenkuvan
Talouskurimus ja Ässien synkkä alkukausi johtivat lopulta siihen, että Korpisalo joutui jättämään tehtävänsä. Kotkaniemi säästyi leikkurilta, vaikka peliesitysten perusteella valmentajankin potkut olisi ollut perustellut.
Urheilujohtajan pestin lakkauttaminen herättää monia ajatuksia.
Urheilujohtajan työnkuva on erittäin merkittävä seuran pelillisen prosessin ja jatkuvuuden kannalta. Urheilujohtaja rakentaa joukkueen ja valitsee päävalmentajan, eli toisin sanoen päättää – ainakin osittain – miten seura tulee pelaamaan tulevaisuudessa lajia nimeltä jääkiekko.
Urheilujohtaja on valmentajan ohella vastuussa seuran peli-identiteetistä. Hän on vastuussa juniorituotannon jatkumisesta alhaalta ylöspäin.
Nyt nämä asiat ovat kauniisti sanottuna kysymysmerkkien alla. Kuka tulevaisuudessa valitsee päävalmentajan? Ymmärtääkö asiasta päättävä henkilö tarpeeksi itse pelistä, pelillisestä prosessista ja jatkuvuuden rakentamisesta?
Työryhmä ei ole valmiina
Huolestuttavaa porilaiskannattajien kannalta on myös se, että virkaa tekevän toimitusjohtajan Mikael Lehtisen mainitsema työryhmä, joka vastaa tulevaisuudessa pelaajatarkkailusta ja pelaajahankinnoista, ei ole vielä edes valmis. Sitä aletaan vasta rakentaa.
Toki jotkut ratkaisut tapahtuvat huippu-urheilussa nopeasti, mutta silti on vaikea olla ajattelematta, miksi työryhmä ei ollut valmiina?
Kommentti: Ässät on liikaa ykkösketjunsa varassa – jopa pelottavan paljon
Nyt Ässät jää tämän kauden lisäksi rutkasti jälkeen ensi kauden joukkueen rakentamisessa, sillä ensi kauden pelaajasopimuksia sorvataan jo marraskuussa.
Päätöstä perusteltiin myös talousasioilla, joka on ymmärrettävää. Silti herää kysymys: onko oikeasti halvempaa rakentaa eri ihmisistä koostuva työryhmä, kuin maksaa yhdelle henkilölle joukkueen rakentamisesta?