Konsta Hietanen poistuu Salkkareista – Miki Kajanderille karu loppu

Miki viedään istumaan 1:56
Miten Miki poistuu Pihlajakadulta? Katso videolta!

Salkkareissa jätetään hyvästit Miki Kajanderille.

Pihlajakadun rapun ovi käy, kun näyttelijä Konsta Hietasen esittämä Miki Kajander poistuu Salatut elämät -sarjasta. Mikin lähtö sarjasta tapahtuu poliisimiehelle epäsuotuisalla tavalla, kun hän tulee pidätetyksi ja hänet passitetaan ensin tutkintavankeuteen ja sitten vankilaan.

Hietanen ennätti näytellä Salatut elämät -sarjassa noin neljän vuoden ajan. Samaan aikaan hän on myös tehnyt musiikkia ja keikkaillut artistina. Hän on kertomansa mukaan toisinaan pohtinut, että yksikin työ voisi riittää. 

– Olen ollut lähtökuopissa jo pari kertaa aikaisemminkin. Nyt tuli sen aika, että teen vähän aikaa täysipainoisemmin musiikkia. Työviikoista alkoi tulla liian pitkiä, ja se oli itselleni painavin syy, hän kertoo MTV Uutisille.

Hietanen kuvailee Mikin lopun olevan varsin raskas.

– Sitä tehdessä tuntui raskaalta. Miki joutuu vankilaan ja tekee tietyllä tavalla todella epä-Mikimäisesti. Toisaalta pidän Mikiä kuitenkin edelleen jollain tavalla kunnon äijänä, ja hän on tehnyt näitä ratkaisuja lastensa vuoksi tai suojellakseen ystäviään. Loppu on kuitenkin karvas, Hietanen tuumaa.

Mikin sekaantumista alamaailman kuvioihin on saatu seurata Salkkareissa jo pidemmän tovin. Taannoin esitetyssä jaksossa Linda tajusi Mikin olevan rikollisten myyrä, ja näin ollen vyyhti alkoi Mikin osalta purkautua. 

Hietasen mukaan Mikin alamaailmakohtauksia on ollut mielenkiintoista näytellä. 

– Miki Kajander oli kauan yllättävän kunnollinen Salatut elämät -hahmo. Odotin koko ajan, että koska hänellä lähtee leiskumaan vähän enemmän. Nyt loppuvaiheessa hän ajautui alamaailmaan, mutta minusta hän ajautui sinne Mikimäisesti, eli huomaamattomasti ja vähän naiivisti. Hän teki aina omasta mielestään oikein, vaikkei tehnytkään, Hietanen sanoo.

Hietanen kertoo, että tunteet ovat olleet pinnassa hänen Salatut elämät -taipaleensa loppumetreillä. Hän jättää roolinsa sekä Salkkarit-työporukan haikein mielin ja haluaakin esittää suuret kiitokset Fremantle Medialle, kanavalle sekä koko Salkkarit-työryhmälle.

– Mietin aina, kun pelasin jalkapalloa, että tuleekohan näin tiivistä joukkuetta työelämässä vastaan. Että puhallettaisiin yhteen hiileen ja töissä olisi aina hauskaa. Täytyy kyllä sanoa, että tässä projektissa niin on ollut aina. 

Hietanen sanoo, ettei hänen tarvinnut näytellä liikutustaan kohtauksessa, jossa Miki jättää hyvästit lapsilleen Lailalle (Sofia Lehtinen) ja Matiakselle (Elmeri Ylä-Rautio). 

– Emme me näytelleet. Kyllä me surimme siinä yhdessä sitä, että taipale loppuu, hän kertoo.

Olisiko mahdollista, että Miki ja Hietanen tekisivät vielä jonain päivänä paluun Salkkareihin?

– Eihän hahmo kuollut. Ja tähänhän voi palata melkein vaikka kuolisikin, hän toteaa.

Salatut elämät ma-pe MTV Katsomossa ja klo 19.30 MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jaksot perjantaisin MTV Katsomo + -tilauksella. 

Lue myös:

    Uusimmat