Maailmalla on vaadittu jopa ruokatorien sulkemista kokonaan, WHO on taas vaatinut villieläinten myynnin kieltoa.
Kiinassa on jälleen avattu myös paikallisia ruokatoreja.
Koronaviruspandemian keskiössä olleessa Wuhanissa ruokatoreja on avattu uudelleen sen jälkeen, kun kaupungin tiukkoja liikkumisrajoituksia höllennettiin.
Koronaviruspandemian katsotaan saaneen alkunsa wuhanilaiselta mereneläviä myyvältä torilta. Kyseinen tori on yhä suljettu viranomaisten määräyksellä.
Lue myös: MTV seuraa koronan leviämistä maailmalla: Yhdysvalloissa on vahvistettu eniten koronavirustartuntoja koko maailmassa – vuorokauden aikana kuollut lähes 2 600
Torien avauksesta huolimatta asiakasmäärät ovat olleet vähäisiä.
– Ei ole mitään epäilystä, etteikö tämä vuosi olisi jo tuhon oma. Täällä ei koskaan ollut näin vähän ihmisiä kuin nyt, sanoi mausteita kaupitellut Yang wuhanilaisella ruokatorilla.
Kritiikkiä satelee
Ruokatorit ovat perinteisiä paikkoja ostaa tuoretta lihaa, vihanneksia ja kalaa Aasiassa.
Joillain ruokatoreista kaupitellaan myös villieläimiä ja eläviä eläimiä, mutta ei läheskään kaikissa. Monet niistä myyvät arkisia ruokatuotteita edulliseen hintaan.
Kiina on saanut jo ennen koronaviruspandemiaa kritiikkiä siitä, että se on sallinut villieläinten myynnin. Nyt niiden kaupittelu ruoaksi on kielletty.
Koronaviruspandemia on kuitenkin nostanut kaikki ruokatorit tikun nokkaan.
Muun muassa Australian pääministeri Scott Morrison on kritisoinut päätöstä avata ruokatorit uudelleen.
– Päätös avata torit uudelleen on käsittämätön, hän sanoi australialaiselle televisiokanavalle tällä viikolla.
Myös Yhdysvaltain hallinnon tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci on vaatinut torien sulkemista.
Kiina on puolustanut päätöstä avata torit. Hallintoa lähellä oleva sanomalehti Global Times kutsui niiden sulkemista "naurettavaksi" ja "ennakkoluuloiseksi".
Ruokatoreilla on nyt käytössä myyjien mukaan tiukemmat hygieniatoimet kuin aiemmin. Lisäksi osassa toreja asiakkailta mitataan kuume ennen saapumista.
Myös uutistoimisto AFP:n ruokatorilla jututtamat kiinalaiset eivät pitäneet torien aukioloa pahana asiana.
– Nämä torit ovat hyviä ja halpoja, eivät likaisia. Heidän tarjoamansa elintarvikkeet ovat aina tuoreita, sanoi uutistoimisto AFP:lle puhunut Chen.
Maailman terveysjärjestö WHO on vaatinut hallituksia kieltämään villieläinten myynnin ruokaturvallisuuden vuoksi, mutta ei ole vaatinut ruokatorien sulkemista.