Kriisi-Pelicans piti salamyhkäisen kokouksen – urheilupomo vaikenee viestistä: "En viitsi sitä sanoa"

Petteri Sihvonen vaati potkuja Pelicansin Tommi Niemelälle Liigaviikossa – ”Ei mitään jäljellä” 10:45
Video: Petteri Sihvonen vaati potkuja Pelicansin Tommi Niemelälle Liigaviikossa – "Ei mitään jäljellä"

Jääkiekon SM-liigassa rajusti taapertava Pelicans piti keskiviikkoiltana hyvin salamyhkäisen kokouksen, jossa paikalla olivat niin pelaajat, valmentajat kuin koko seurajohto. Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen ei nähnyt asiassa sen suurempaa dramatiikkaa.

Pelicans lähti kovin odotuksin uuteen kauteen – olihan se yltänyt keväällä aina finaaleihin asti. Lahtelaisjoukkueen syksy on ollut kuitenkin enemmän kuin heikko. Ennen perjantain kierrosta Pelicans oli sarjassa vasta sijalla 13.

Keskiviikkona Pelicans kutsui kaikki joukkueen pelaajat Lahden Isku Areenalle, noin kello 17 jälkeen. Paikalle saapuivat myös seurajohdon edustajat, omistaja Pasi Nurmisen johdolla.

Epäilyksenä oli se, että Pelicans saattaisi vaihtaa valmentajaa.

Ei vaihtanut.

Pitkän kokouksen jälkeen Pelicansin leiristä kommentoitiin, että hallilla ”pelattiin muun muassa dartsia”.

– Pidämme kehityskeskusteluja ja joskus ne tehdään sellaisena päivänä, kun näemme, että kaikki ovat paikalla. Joskus niihin pitää kutsua vähän toisenlaisena ajankohtana. Ei tuossa mitään ihmeellisempää dramatiikkaa ollut, Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen kommentoi MTV Urheilulle.

– Yritämme koko ajan kehittää toimintaamme ja mietimme, että miten saisimme korjattua tiettyjä asioita. Olemme täällä sitä varten, että yritämme kehittää organisaatiotamme ja yritämme kehittää pelaajiamme. Tässä tapauksessa kyse oli juuri siitä, Laukkanen jatkoi.

Mikä seurajohdon ydinviesti oli joukkueen suuntaan?

– En viitsi sitä tässä sanoa, koska se on joukkueen sisäinen asia. Asioita käytiin läpi, asioista keskusteltiin ja nyt mennään eteenpäin, Laukkanen ilmoittaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Myös Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen viittasi ”normaaleihin keskusteluihin” – mainiten kokouksen yhteydessä pelatut darts-kierrokset. 

Selvää on kuitenkin se, että Pelicansin kurssin on muututtava. Seuran urheilujohtaja Janne Laukkanen lisäsi kierroksia sopan yllä, kun hän kommentoi MTV Urheilulle lahtelaisjoukkueen päävalmentajan Tommi Niemelän asemaa hyvin hämmentävällä tavalla. 

Laukkaselta kysyttiin, että onko Niemelä varmuudella Pelicansin penkin takana perjantain ottelussa SaiPaa vastaan.

– En voi tuollaista asiaa kommentoida tässä vaiheessa, kun en tiedä vastausta. En kommentoi, Laukkanen totesi.

Perjantaina Laukkanen otti hyvin rauhallisesti kantaa niin valmennuksen asemaan kuin koko joukkueen suuntaan.

– Meidän pitää selkeyttää tilannetta ja meidän pitää tehdä asioita paremmin. Niin pelaajien, valmentajien kuin koko organisaationkin, Laukkanen ilmoittaa. 

Laukkanen myöntää, että Pelicans etsii tällä hetkellä uusia vahvistuksia.

– Meillä on tällä hetkellä poissaoloja, mutta meillä on myös hyviä omia junioreita, jotka saavat nyt hyvää kokemusta. Kausi on vielä alkuvaiheessa ja kun kauden loppu lähenee, niin tuollaiset ovat isoja asioita – ihan koko organisaation kannalta, Laukkanen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat