Kriisi Tshekin jättiseurassa: Pelicansin hurjavireisen vastustajan päävalmentaja irtisanoutui

Keskiviikkona Lahden Pelicansia vastaan jääkiekon Mestarien liigassa CHL:ssä pelaava Tshekin mahtiseura HC Dynamo Pardubicen päävalmentaja Marek Zadina on irtisanoutunut tehtävästään.

Pardubice on parhaillaan Tshekin Extraligassa toisella sijalla. Joukkue on voittanut yhdeksästä ottelustaan viisi ja hävinnyt varsinaisella peliajalla kaksi.

Keskiviikkoaamuna ennen Pelicansia vastaan pelattavaa CHL-ottelua seura kuitenkin tiedotti, että päävalmentaja Marek Zadina on irtisanoutunut omasta aloitteestaan. Illan ottelussa joukkuetta johtaa urheilutoimenjohtaja Vaclav Badoucek.

Zadina kertoi ratkaisustaan seuralle myöhään tiistai-iltana.

– Zadinalla oli seuran johdon täysi tuki. Vaikka Marek yllätti meidät päätöksellään, mutta kunnioitamme hänen ratkaisuaan, kommentoi Dynamon urheilujohtaja Petr Sykora.

52-vuotias Zadina johdatti seuran Tshekin liigassa hopealle viime keväänä tultuaan päävalmentajaksi kesken kauden. Joukkue voitti loppukauden 42 ottelustaan peräti 30, mutta taipui loppuottelusarjassa Trinecille niukasti voitoin 3–4.

– Olen aina antanut kaikkeni Dynamolle ja toivon, että minut muistetaan täällä. Kauden alkua ei ole ollut pelillisesti ihanteellinen ja uskon, että lähtöni vapauttaa joukkueen paineita, Zadina kommentoi lähtöään.

Pardubicen joukkue vilisee tshekkitähtiä. Dynamon riveissä pelaavat muun muassa entinen Pelicans-tykki Jiri Smejkal sekä Roman Cervenka ja Lukas Sedlak.

Lue myös:

    Uusimmat