Kriisiseura HPK: Päävalmentajapotkut – kova nimi tilalle

SM-liigan kriisiseuralla selvät sävelet – nämä asiat HPK:n pitää saada kuntoon: "Se on huonoimmillaan ollut tosi huonoa" 2:12
Näin Matias Lehtonen puhui MTV Urheilun haastattelussa juuri ennen potkujaan.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Hämeenlinnan Pallokerho on vapauttanut päävalmentaja Matias Lehtosen tehtävistään. Tilalle astuu Mikko Manner, HPK tiedottaa.

Kriisiseura HPK:n hallitus päätti maanantaina erottaa tehtävistään sekä päävalmentaja Matias Lehtosen että apuvalmentaja Mikko Sirento-Mannisen

Mikko Manner hyppää päävalmentajaksi loppukauden kattavalla sopimuksella. Valmennusryhmään liittyy lisäksi Olli Hällfors. Ryhmässä jatkavat apuvalmentaja Ari-Pekka Selin, maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen ja fysiikkavalmentaja Markus Jokinen.

"Virheitä monella saralla"

HPK on saanut kerättyä viidestä SM-liigaottelustaan tällä kaudella vain kaksi sarjapistettä ja on sarjassa jumbona. 

HPK:n toimitusjohtaja Kaj Källarsson kertoo seuran tilanteen olleen viime vuosina haastava kaikille.

– On selvää, että olemme tehneet virheitä monella saralla. Uskomme, että päävalmentajan vaihtaminen muuttaa HPK:n kurssia. Töitä on kovasti edessä jokaisella toiminnan osa-alueella, Källarsson kommentoi.

Asiat Mannerin ja Hällforsin kanssa etenivät Källarssonin mukaan nopeasti.

– Uskomme vahvasti, että Mikko Manner on valmentaja, joka pystyy parantamaan pelillistä kurssiamme. On meidän etumme, että Mikko ja "Atu" Selin ovat työskennelleet yhdessä useita vuosia ja heillä on valmis yhteys. Koemme tärkeäksi, että Atu on sitoutunut jatkamaan joukkueemme apuvalmentajana ja että Aleksis Virtanen ja Markus Jokinen täydentävät omilla vastuualueillaan valmennustiimin.

Meritoitunut Manner

Matias Lehtonen toimi HPK:n päävalmentajana toista kauttaan. Viime kaudella hämeenlinnalaisseura jäi 14:nneksi, takanaan vain SaiPa.

Lehtosen korvaava Mikko Manner on saavuttanut takavuosina Oulun Kärpissä päävalmentajana yhden ja apuvalmentajana kaksi Suomen mestaruutta. Suomen A-maajoukkueessa hän on toiminut apuvalmentajana Selinin kanssa ja ollut voittamassa kaksi maailmanmestaruutta sekä yhden olympiakullan.

Manner aloitti viime kauden Vaasan Sportin alle 16-vuotiaiden SM-sarjajoukkueen apuvalmentajana ja palasi sittemmin Kärppiin apuvalmentajaksi. Manner sai tätä edeltäneellä kaudella, toisella sesongillaan Ruotsin pääsarjassa, potkut Brynäsistä. Tällä kaudella Manner ei ollut vielä valmentanut.

SM-liigassa on tällä sesongilla myös karsintapeikko – viimeisille kahdelle sijalle jäävät joukkueet pelaavat keskenään playout-sarjan, jonka häviäjä jatkaa karsintasarjaan Mestiksen mestaria vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat