Krista Pärmäkoski ei kilpaile Norjassa

Krista Pärmäkoski ei ota osaa tämän viikonlopun maastohiihdon maailmancupin kilpailuihin Norjan Trondheimissa. Pärmäkoski ilmoitti asiasta keskiviikkona Instagram-tilillään.

Pärmäkoski oli mukana maailmancup-kauden avauskisoissa Rukalla marraskuun lopulla ja vielä Jällivaaran vapaan kympillä joulukuun alussa. Sen jälkeen koronatesti näytti positiivista, ja "harjoittelu on ollut vajavaista ja palautuminen heitellyt ylös alas".

– Tänään (keskiviikkona) ladulla hiihtäessä muistutin itseäni, että ooppa nyt täysin rehellinen itelles, miltä susta tuntuu, ootko valmis kisaamaan... Ainahan sitä kilpaurheilijana keksii muttakun muttakun -juttuja. Valitettavasti muttakun ei auta siinä vaiheessa, kun puetaan kisanumero päälle. Halu olisi kova kilpailla viikonloppuna Trondheimissa, mutta näillä valmistautumisilla ennakkoon tiedän, että tulos ei ole sellainen, mitä haluan, Pärmäkoski kertoi Instagramissa.

– Keskityn nyt siis heiluttamaan lumilapiota kotona hiihtosauvojen sijaan ja yritän ettiä täältä hangesta sen kadonneen kunnon, mikä mulla oli vielä tallessa viimeks, kun lähdin kotoo reissun päälle. Kauden päätähtäin on Tour de Ski, joten vahvasti luotan itseeni ja motivaatiooni, että se kunto siihen mennessä on hangesta kaivettu esiin.

Trondheimissa kisataan sprintit vapaalla hiihtotavalla, 20 kilometrin yhdistelmäkisat sekä 10 kilometrin väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Vuodenvaihteen hiihtokarnevaali Tour de Ski kilpaillaan Italian Toblachissa, Sveitsin Davosissa ja Italian Val di Fiemmessä 30. joulukuuta–6. tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat