SM-liigaseura JYPille hirvittävät tappiot – omistajalta räväkkä kommentti KSML:lle

SM-liigapomo Mikko Pulkkinen kommentoi seurojen jättitappioita: "Ennusmerkkejä saatiin ennen kautta" 3:35
SM-liigapomo Mikko Pulkkinen kommentoi seurojen jättitappioita: "Ennusmerkkejä saatiin ennen kautta"

Jääkiekon SM-liigaseura JYPin tilikausi oli 1,4 miljoonaa euroa tappiollinen. Seura tiedotti vielä vahvisttamattomasta tilinpäätöksestään perjantaina.

JYPin taustayhtiön operatiivista tulosta ei ole vielä vahvistettu, mutta se tulee painumaan 1,4 miljoonaa euroa tappion puolelle. Seuran liikevaihto viime kaudella oli 7,2 miljoonaa.

JYP oli viime kaudella melkoisen myrskyn keskiössä – varsinkin kun se antoi joulukuussa potkut joukkueen päävalmentajana toimineelle Jukka Rautakorvelle ja tämän apuvalmentajalle Ville Niemiselle. JYP oli potkuhetkellä Liigassa pistekeskiarvolla mitattuna kuudentena.

Jutun yläreunan videolla SM-liigapomo Mikko Pulkkinen kommentoi seurojen jättitappioita: "Ennusmerkkejä saatiin ennen kautta"

Potkujen jälkeen JYP ajautui hirvittävään syöksykierteeseen, eikä se päässyt mukaan kevään pudotuspeleihin.

Myrskyn keskellä JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen jakeli sangen erikoisia lausuntoja julkisuuteen. Hän puhui muun muassa "pelipaikattomasta identiteetistä", mitä JYPin olisi pitänyt harjoittaa. 

Nyt JYPin omistajaportaasta kuullaan varsin räväkkä jyrähdys Keskisuomalaisen artikkelissa.

– Hallitus ei jatkossa kiilaa urheilupuolen hiekkalaatikolle, seuran isoihin omistajiin kuuluva Heimo Viinanen vakuuttaa Keskisuomalaiselle.

– Annamme urheilutoimenjohtajalle (Simo Mälkiä) ja päävalmentajalle (Johan Pennerborn) rauhan hoitaa omat hommansa.

JYPin puheenjohtajan Seppäsen mukaan hurrikaanijoukkue lähtee tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa alkavalla kaudella. JYP kohtaa tiistain avauskierroksella kotiottelussaan Pelicansin.

Juttua päivitetty kello 12.34: Uutiseen lisätty JYPin julkaisemat tilinpäätöstiedot.

Lue myös:

    Uusimmat