Vaikka kovia kokenut kissa ei nähnyt mitään tai jaksanut liikkua, se teki vaikutuksen hoitohenkilökuntaan.
Kun eläinsuojassa vieraillut Elaine Seamans kohtasi Valentino-kissan, hän ihastui välittömästi kovia kokeneeseen kissaan, johon muut eivät halunneet koskea.
– Se työnsi pienen tassunsa kohti ja päästi pikkuisimman miau-äänen. Kuin se olisi huutanut sanattomasti ”ole kiltti, auta minua”, Seamans kertoi eläinuutisiin keskittyvälle The Dodo -sivustolle.
– On hetkiä, jolloin matkan jatkaminen ei ole vaihtoehto. On vain pakko pysähtyä. Se oli yksi noista hetkistä.
Kissalla oli kapi, minkä vuoksi sen silmät olivat muurautuneet umpeen ja turkkikin oli kurjassa kunnossa. Seamans ei kuitenkaan ottanut vastaan tarjottuja hanskoja, vaan painoi Valentinon itseään vasten.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Villieläimissä kapia esiintyy esimerkiksi ketuissa, supikoirissa, susissa ja ilveksissä. Taudin aiheuttaa punkki. Kapi ilmenee hilseilynä ja näppylöinä. Myöhemmin nahka paksuuntuu, siihen kertyy pinnallista karstaa ja karvan paakkuuntuu tai putoaa. Villieläinten kapi voi tarttua ihmiseen lyhytaikaisesti.
– Kun nostin kissan ylös, se pani pienen päänsä olalleni. Se oli siinä. Minun piti viedä kissa pois sieltä.
Seamans soitti ystävälleen Toby Wisneskille, joka kävi noutamassa kissan omaan eläinsuojaansa, joka erikoistuu vanhoihin ja sairaisiin eläimiin. Wisneski kuskasi Valentinon välittömästi eläinlääkäriin. Vaikka Valentinto ei nähnyt tai jaksanut liikkua, se jaksoi taistella ja teki vaikutuksen hoitohenkilökuntaan.
– Se on niin rakastava. Siitä näkee, että se on hyvin kiitollinen. Se kehrää ja hieroo itseään heitä (hoitohenkilökuntaa) vasten. Se tietää olevansa turvassa, Wisneski kommentoi.
Jos kuva ei näy, katso se täällä.
Valentino pääsi hoitoon alkuvuodesta 2017; Leave No Paws Behind kehui sitä hyväksi potilaaksi, joka kesti kunnialla "inhottavia kylpyjä". Hoito tehosi, ja kesäkuussa 2017 Valentino sai oman kodin!
Lähde: Thedodo.com, Facebook, Evira.fi
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.