Kuningatar Camilla vieraili kuningas Charlesin luona sairaalassa operaation jälkeen

Kuningas Charlesille tehtiin toimenpide laajentuneen eturauhasen vuoksi. 

Kuningatar Camilla, 76, vieraili kuningas Charlesin, 75, luona sairaalassa päivä sen jälkeen, kun hän sai hoitoa laajentuneen eturauhasen vuoksi. Vierailun kerrotaan kestäneen noin kolmisen tuntia.

Camilla saattoi Charlesin perjantaiaamuna 26. tammikuuta London Clinic -yksityissairaalaan Regent's Parkin lähelle Lontoossa, ja hänen sanotaan voivan hyvin toimenpiteen jälkeen. Camilla vieraili Charlesin luona ensimmäisen kerran jo perjantai-iltana, ja vierailun sanotaan kestäneen noin 90 minuuttia.

Ei ole tiedossa, kuinka kauan Charles viipyy sairaalassa, mutta hänen odotetaan olevan siellä ainakin tämän viikonlopun loppuun asti.

Ennen toimenpidettään Charles vieraili prinsessa Catherinen, 42, luona, jolle tehtiin vatsaleikkaus samassa sairaalassa viime viikolla. Kensingtonin palatsin mukaan Catherinen oma hoito onnistui, mutta hänen ei odoteta palaavan kuninkaallisiin tehtäviin, kun vasta pääsiäisen jälkeen. Hänen pysynee myös samaisella Lontoon klinikalla vielä viikonlopun ajan.

Eturauhasen suurentuminen on yleinen vanhemmilla miehillä, sillä noin joka kolmannella yli 50-vuotiaalla miehellä on joitakin oireita. Lääketieteellinen hoito ei ole niin merkittävää, että se vaatisi perustuslaillisia muutoksia kuninkaan rooliin valtionpäämiehenä.

Palatsin mukaan kuningas julkisti diagnoosinsa siksi, että hän halusi lähettää muille miehille viestin, että heidän olisi syytä tarkastuttaa eturauhasensa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat