Kuninkaallisasiantuntija: 11-vuotias prinssi George saatetaan pian tutustuttaa julmana pidettyyn kuninkaallisten perinteeseen

Kuninkaalliset lapset 26:12
Tällaista elämää elävät Euroopan tulevat kuninkaat ja kuningattaret

Kuninkaalliskirjailija Duncan Larcombe arvelee, että prinssi George saatetaan ottaa pian ensimmäistä kertaa mukaan kuninkaalliselle metsästysreissulle.

Kuninkaallisasiantuntija Duncan Larcombe kertoo arvelevansa, että prinssi Williamin  ja prinsessa Catherinen  esikoinen prinssi George, 11, saatettaisiin ottaa pian mukaan metsästysreissulle kuninkaallisten viettäessä lomaansa Balmoralin linnassa, Skotlannissa. 

Larcomben mukaan George saattaisi lähteä Williamin ja muun kuninkaallisen seurueen mukaan hirvimetsälle, joka on kuninkaallisten sekä brittiläisten yläluokkaisten sukujen perinteinen, vuosisatoja vanha harrastus. 

– Hänen on kerrottu liittyvän isänsä kanssa hirvenmetsästäjien joukkoon, kun he vierailevat Balmoralissa tässä kuussa. Perinteisesti metsästäjän ensimmäisen saaliin veri levitetään hänen kasvoilleen, mikä on vuosisatoja vanha rituaali, Larcombe kommentoi. 

Brittihovi ei ole kommentoinut sitä, lähteekö George todella metsästysreissulle mukaan vai ei. William ja Catherine ovat lähteiden mukaan halunneet lapsilleen hyvin erilaisen kasvatuksen verrattuna esimerkiksi Williamin lapsuuteen, joten lapsella itsellään lienee jonkin verran omaa päätäntävaltaa asiassa.  

Kyseinen kuninkaallisten huvi on ollut kritiikin kohteena pitkään. Isossa-Britanniassa on pidetty laajalti ristiriitaisena sitä, ettei Georgen isoisä kuningas Charles  ole lopettanut julmana pidettyä perinnettä siitä huolimatta, että hän on vankkumaton ilmaston sekä luonnon puolestapuhuja että kasvisruuan suosija. 

Vuonna 2002 Mail on Sunday julkaisi artikkelin, jossa kerrottiin Charlesin yrittäneen taivutella silloisen pääministeri Tony Blairin olemaan kieltämättä ketunmetsästystä, kuvaillen sen olevan "luonnollista" ja perustuvan "täysin ihmisen muinaiseen ja jopa romanttiseen suhteeseen koiriin ja hevosiin". 

Jotkin tahot ovat arvelleet, että tapa saatettaisiin kuopata kuninkaallisissa piireissä sitten, kun Williamista tulee jonain päivänä kuningas – vaikka William sekä hänen pikkuveljensä prinssi Harry  ovat hekin metsästäneet varsin paljon. Tiedetään myös, että edesmenneet kuningatar Elisabet  ja prinssi Philip  pitivät kovasti metsästämisestä.

Toisten arvioiden mukaan Williamin valtakaudella harrastusta tuskin kuopataan hovissa täysin, mutta sen merkitystä mahdollisesti saatettaisiin pienentää ja sen kanssa pidettäisiin entistä matalampaa profiilia. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat