Kuninkaallisasiantuntija: Prinssi William ja kuningas Charles tekivät järkähtämättömän päätöksen Harryn suhteen

Meghan ja Harry 23:39
Harry ja Meghan vs. brittihovi -saaga jatkuu – kenen uskottavuus on eniten koetuksella?

Kuninkaalliskirjailija Tom Quinnin mukaan prinssi William ja kuningas Charles eivät pitäneet prinssi Harryn kutsumista Balmoralin linnaan edes mahdollisuutena.

Brittikuninkaallisten perhe viettää perinteisesti osan kesälomastaan Skotlannissa Balmoralin linnassa, eikä tämä kesä ole poikkeus. Prinssi Harrya  ja herttuatar Meghania  lapsineen ei kuitenkaan tänäkään vuonna nähdä linnassa viettämässä aikaa muiden kuninkaallisten kanssa, sillä lähteiden mukaan heitä ei ole sinne edes kutsuttu. 

Mirrorin haastattelema kuninkaalliskirjailija Tom Quinn kertoo olevansa sitä mieltä, ettei Harryn ja Meghanin kutsuminen Balmoraliin olisi ollut koskaan edes mahdollinen vaihtoehto. Lähteiden mukaan Harryn isä kuningas Charles  ja isoveli prinssi William  olisivat keskustelleet asiasta yhdessä ja olleet yhtä mieltä siitä, että tilanne on kertakaikkiaan liian haastava tänä vuonna, jolloin kuninkaallisella perheellä on ollut poikkeuksellisen raskasta. 

Sekä Charles että Williamin vaimo prinsessa Catherine  saivat tahoillaan alkuvuodesta syöpädiagnoosit. Matka Balmoraliin tulee olemaan Catherinelle pisin sen jälkeen, kun hän ilmoitti diagnoosistaan maaliskuussa. Catherine ja William ovat viettäneet Balmoralissa osan kesästään joka vuosi sen jälkeen, kun he menivät naimisiin vuonna 2011. 

Quinn pitää todennäköisenä sitä, etteivät Charles ja Harry pitäisi tällä hetkellä lainkaan yhteyttä. Kirjailijan mukaan se, että Harry tekisi paluun perheensä luokse, vaikka hän olisikin aikeissa hieroa rauhaa, ei ole nyt asia, jota kukaan kuninkaallisessa perheessä tällä hetkellä toivoisi tapahtuvaksi. 

– Nyt kun Kate ja Charles ovat vaikeassa paikassa, Harry Balmoralissa on viimeinen asia, jota perhe haluaa. Kaikki tietävät, ettei se olisi mahdollista ilman, että myös Meghania kutsuttaisiin, ja se vain menisi liian pitkälle. 

Kirjailijan mukaan hovin jäsenet ovat aivan pitäneet Meghania takapiruna Harryn julkisissa avautumisissa kuninkaallista perhettä vastaan. Quinnin mukaan William ja Charles tietäisivät, että jos Harry kutsuttaisiin Balmoraliin ilman Meghania, se voisi antaa Harrylle lisää panoksia mahdolliseen jatko-osaan hänen Spare-elämäkerralleen (suom. Varamies).

Prinssi Harryn kohua aiheuttanut elämäkerta julkaistiin alkuvuodesta 2023. Lähteiden mukaan Harry olisi ainakin harkinnut kynäilevänsä elämäkerrastaan kakkososan, vaikka useat tahot ovat neuvoneet häntä olemaan tekemättä niin. 

Kuningas Charles on edustanut aktiivisesti julkisesti keväästä lähtien, vaikka hän jatkaa yhä syöpähoitojaan. Myös prinsessa Catherine on nähty myös muutamaan otteeseen julkisuudessa kesän aikana ja sitä, että Catherine matkustaa perheineen Skotlantiin asti lomailemaan, pidetään yleisesti hyvänä merkkinä hänen terveydentilansa kannalta. 

Harryn puoliso Meghan ei tiettävästi ole koskaan vieraillut Balmoralin linnassa, joka oli edesmenneen kuningatar Elisabetille  erityisen tärkeä paikka. Kuningatar menehtyi 96-vuotiaana Balmoralissa syyskuussa 2022. 

Lue myös:

    Uusimmat