Kuohkeita sitruunamuffineja pääsiäispöytään

sitruuna ja puolitettu sitruuna
sitruuna ja puolitettu sitruunaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 09.12.2003 09:50

Tämä leivinjauheella kohotettu herkullinen leivonnainen on ollut viime vuosina kovasti muodissa. Marja-Leena on toivonut sitruunalla maustettujen muffinien reseptiä. Tällä ohjeella syntyy kuohkeita ja raikkaita muffineita, jotka sopivat vaikka pääsiäisleivonnaisiksi. Sitruunamuffinit voi halutessa kuorruttaa vielä sitruunalla maustetulla keltaisella karamellivärillä värjätyllä tomusokerikuorrutteella.

Sitruunamuffinit

3 munaa
2 dl sokeria
100 g juoksevaa margariinia
1 rkl sitruunamehua
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 dl rusinoita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen margariini, sitruunamehu ja raastettua sitruunankuorta, rusinat sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3 .Jaa taikina paperisiin tai metallisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
4.Siivilöi ennen tarjoilua tomusokeria sitruunamuffinien pinnalle.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle