Kuristusskandaali jääkiekossa – nuori kanadalaispelaaja lakosi liikkumattomana jäähän

Jääkiekon kanadalaisessa juniorisarjassa Pacific Junior Hockey Leaguessa ollaan skandaalin pyörteissä. Puolustaja Eithan Grishin näytti kuristavan maalivahti Evan Paulia, joka lakosi liikkumattomana jäähän.

Välikohtaus tapahtui viime torstaina, kun Richmond Sockeyesin ja North Vancouver Wolf Packin pelaajien välillä puhkesi kahakka maalin kulmalla. Yhtenä toistensa kanssa nujunneena parina nähtiin Richmond Sockeyesin 19-vuotias puolustaja Eithan Grishin ja North Vancouver Wolf Packin 21-vuotias maalivahti Evan Paul. 

Grishin vaikutti kuristavan Paulia. Puolustaja piti kanadalaismaanmiestään useiden sekuntien ajan otteessaan, ja erotuomarin erotellessa kaksikkoa maalivahti kaatui jäähän. Paul jäi makaamaan liikkumattomana paikalleen. Ruotsalaislehti Expressen kirjoitti hänen näyttäneen tajuttomalta.

The Province -lehti on julkaissut välikohtauksesta videon.

Grishin ajettiin ulos. Paul sai pienen rangaistuksen eikä pelannut ottelua loppuun. North Vancouver Wolf Pack kertoi sittemmin tiedotteessaan Paulin loukkaantuneen vakavasti ja toipuvan kotonaan. Seura kiitti kaikkia tukea osoittaneita ihmisiä "kauhean välikohtauksen jälkeen".

Richmond Sockeyesin puheenjohtaja Doug Paterson sanoi maanantaina The Provincen mukaan, että tapausta kokoonnutaan tarkastelemaan ja että Grishin on hyllytetty toistaiseksi. 

Grishin on ollut jo kahdesti pelikiellossa tällä kaudella. Hän on syyllistynyt muun muassa erotuomarin fyysiseen häirintään, ja hänet on ajettu useasti otteluista ulos.

Lue myös:

    Uusimmat