Kypros pakotti Saksan jalkapallotasapeliin

Kypros järjesti jalkapalloilun EM-karsinnoissa keskiviikkona yllätystuloksen. Kypros ylsi kotonaan Nikosiassa D-lohkon ottelussa MM-pronssimaa Saksaa vastaan 1-1 (1-1) -tasapeliin.

Loukkaantumisten vaivaaman Saksan vei 15. minuutilla johtoon Michael Ballack. Kyproksen Ioannis Okkas tasoitti 43. minuutilla 1-1:een, mikä jäi lopputulokseksi.

- On selvää, ettemme ole tyytyväisiä tästä tuloksesta. Tämä oli kova ja ajoittain fyysinen ottelu. Olimme henkisesti ja ruumiillisesti väsyneitä, mutta emme mieti liian pitkään, miksi epäonnistuimme täällä. Tämä on ainoa negatiivinen tulos tänä vuonna, Saksan valmentaja Joachim Löw kertoi ja myönsi 1-1-tuloksen "reiluksi".

Kypros ei tätä ennen ollut pystynyt maaotteluissa Saksaa vastaan maalintekoon. Neljästä aiemmasta kohtaamisesta maaliero oli Saksan hyväksi 24-0.

Neljästä ottelusta kymmenen pistettä kerännyt Saksa johtaa lohkoa yhdessä Tshekin kanssa.

Irlanti murskasi San Marinon

D-lohkon toisessa keskiviikon ottelussa Irlanti murskasi kotonaan Dublinissa San Marinon maalein 5-0 (3-0).

Englannin Valioliigan Tottenhamissa pelaava Robbie Keane teki Irlannille kolme maalia, yhden niistä rangaistuspotkusta.

Voitto oli Irlannin ensimmäinen neljästä ottelusta. San Marino on hävinnyt kaikki kolme otteluaan yhteismaalein 0-25.

Puola ja Portugali otivat täydet pisteet

Suomen tavoin A-lohkossa pelaava Puola otti 1-0 (1-0) -vierasvoiton Belgiasta Brysselistä. Voittomaalin Puolalle iski Radoslaw Matusiak.

Puola nousi voitollaan tasapisteisiin (kymmenen) Serbian kanssa ja on lohkossa kolmantena. Belgia on lohkoa johtavaa Suomea neljä pistettä jäljessä.

A-lohkon ennakkosuosikeista MM-nelonen Portugali voitti kotonaan Coimbrassa Kazakstanin maalein 3-0 (2-0). Portugalin maalintekijöinä kunnostautuivat Simao Sabrosa kahdesti ja Cristiano Ronaldo kerran.

Portugali nousi ottelun vähemmän pelanneena Belgian rinnalle neljän pisteen päähän Suomesta.