Lappiin luvassa jopa senttitolkulla lunta – pörssisähkön käyttäjien piina saattaa jatkua

Tavanomaista syyssäätä luvassa. Lapissa lunta saattaa tulla senttitolkulla tällä viikolla.

Maan pohjoisosissa saadaan keskiviikkona nauttia kauniista syyspäivästä. Etelämpänä on vähän harmaampaa ja etelärannikolla saattaa tulla hajanaisia sateita. 

Maan etelä- ja keskiosissa elohopea kipuaa 10 asteen tuntumaan. Pohjoisessa jäädään alle 10 asteeseen.

Torstaina sää jatkuu keskiviikon kaltaisena, eikä lämpötiloissakaan tapahdu suuria muutoksia, mutta Lapissa saattaa tulla ihan kunnollakin lunta huomisesta eteenpäin, MTV:n meteorologi Joonas Koskela kertoo.

– Lappi on siinä mielessä mielenkiintoinen, että siellä voi tulla jossain ihan kunnollakin sitä lunta ja senttitolkulla.

Pysyviä lumia nämä eivät välttämättä vielä ole sillä etelästä saattaa ennusteiden mukaan virrata lämmintä ilmaa aivan pohjoiseen asti.

Tuultakin kaivattaisi

Ennusten mukaan keskiviikko ja torstai ovat lähes tuulettomia päiviä, mutta tuultakin kaivattaisi, sillä pörssisähkön hinnat ovat keskiviikkona kivunneet syksyn hintaennätykseen.

Sähkön hintaa on nostanut muun muassa tuulivoiman vähäisyys. Keskiviikkoaamuna yhdeksältä pörssisähkö maksoi yli hieman 60 senttiä kilowattitunnilta.

Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan tuulivoimaa oli tarjolla keskiviikkoaamuna vain noin parin sadan megawattitunnin edestä.

Korkeaan hintaan ovat syynä myös Loviisan ja Olkiluodon ydinvoimaloiden huollot. Lisäksi Ruotsin ja Suomen välinen siirtoyhteys on toiminut vajaasti korjauksien takia.

Miksi auton ikkunoissa saattaa olla jääkerros, vaikka ei ole pakkasta? Katso koko säälähetys jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat