Lassi Etelätalo syttyi liekkeihin nuorukaisen jatkuvasta haastosta: "Sitten se ei enää tullut"

Lassi Etelätalo ja Eemil Porvari kävivät tiukkaa kamppailua Ruotsi-ottelun keihään voitosta.

Etelätalon ja Porvarin kilvoittelu päättyi lopulta konkari Etelätalon eduksi. Porvari vastasi heittovuoroillaan Etelätalon johtotulokseen, kunnes Etelätalo lähetti viidennellä yrityksellään keihään voittotulokseen 82,97.

Porvari sijoittui kilpailussa toiseksi tuloksella 81,55 ja Topias Laine varmisti lajista Suomelle kolmoisvoiton.

– Eemil meni aina ohi ja minä ajattelin, että mennään takaisin. Sitten se ei enää tullut, Etelätalo avasi keihäänheiton kaksintaistelua.

Voitto oli Etelätalolle muuten tyypillinen, mutta hän on usein varmistanut voiton vasta viimeisellä heittovuorollaan, kuten kesällä Vaasan Kalevan kisoissa.

Viime viikolla Etelätalo jäi sairastelun jäljiltä 73 metriin Lausannen Timanttiliigassa. Nyt hän tiesi heti kilpailun alusta, että heitto kulkee paremmin.

– Tämä oli hyvä harjoitus tähän väliin. Pikkuhiljaa laitoin heittoon lisää tehoa ja vauhtia, Etelätalo jatkoi.

Etelätalo kilpailee torstaina Zürichin Timanttiliigassa.

– Tällainen tulos olisi ihan jees. Yritetään haastaa muita, Etelätalo suunnitteli kauden päätöskisaansa.

Ruotsi-ottelun voitto oli Etelätalolle kolmas perättäin.

Suomen miehillä tukeva johto

Suomen miehet johtavat Ruotsia pistein 108–97 perinteisen Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaottelun avauspäivän jälkeen Helsingissä. Suomen naiset ovat takaa-ajajina kahden pisteen päässä Ruotsista, kun tilanne on avauspäivän jälkeen Ruotsille 103,5–101,5.

Maaottelun avauspäivän suomalaissäväys oli Krista Tervon heittämä moukarin naisten Suomen ennätys 74,85. Suomen miehet ottivat odotetun kolmoisvoiton keihäänheitossa 82,97 metriä kiskaisseen Lassi Etelätalon johdolla.

Lue myös:

    Uusimmat