Lauri Markkanen välittömästi kentän kuningas – NBA:n suomalaistaisto meni Tuomas Iisalolle

Lauri Markkasen tähdittämä Utah Jazz hävisi NBA-kauden avauspelinsä Tuomas Iisalon apuvalmentamalle Memphis Grizzliesille pistein 124–126. Markkanen oli koko ottelun paras pistemies.

Kotijoukkue Jazz oli puoliajalla tappiolla 11 pisteellä, mutta jälkimmäisellä puoliskolla se kiri tuloksellisesti mukaan otteluun. Viimeisen neljänneksen Jazz voitti viidellä pisteellä, mutta loppukiri ei riittänyt Grizzliesin saavuttamiseen.

Utahin ykköstähti Lauri Markkanen oli heti kauden ensimmäisessä ottelussa väkevässä vireessä. Koko pelin paras pistenikkari heitti 35 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Kolmosia suomalainen upotti seitsemästä yrityksestä neljä. Markkanen pelasi Utahin miehistä selvällä marginaalilla eniten, lähes 35 minuuttia.

Ottelu oli suomalaisittain merkittävä, sillä Markkanen kohtasi maanmiehensä Tuomas Iisalon, joka toimii Memphis Grizzliesin apuvalmentajana tällä kaudella.