Lauri Markkasella jopa varaa vitsailla huippudebyytistä – Suomi-jutut heti tutuksi Jazz-faneille

Tulosruutu: Lauri Markkanen vakuutti heti – Utah Jazz voittoon NBA-kauden avauspelissään.

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittivat koripallon NBA-kautensa hienolla tavalla, kun sarjan häntäpäähän povattu nippu kaatoi tasokkaan Denver Nuggetsin lukemin 123-102. Suomalaistähden haaste avauspelissä oli maksimaalinen. 

Pääkuvan videolla kohokohtia Lauri Markkasen suorituksista Jazz-debyytissä sekä suomalaistähden kommentit parketilta. 

Markkanen nimittäin kohtasi parketilla hiljattain pelatuista EM-kisoistakin tutun serbialaistähden, Nikola Jokicin. Kaksikko kamppaili vastakkain ison osan ottelusta. 

– Minä vain nautin kilpailemisesta. Olen siis valmis kohtaamaan kenet tahansa puolustuspäässä, ja yritän esittää parastani joka kerta. Tänä iltana vastassa oli kahden edellisvuoden arvokkain pelaaja, mutta nyt siirrämme katseemme seuraavaan peliin. Tämä oli upea voitto meille, Markkanen kommentoi parketilla

Markkanen sai isäntäjoukkueesta eniten peliminuutteja (33.02) ja keräsi toiseksi eniten pisteitä (17). Kahdestatoista pelitilanneheitosta upposi puolet. 

Jazz pystyi pitämään Nuggetsin neljännen erän rynnistyksen kurissa sitkeällä suorittamisella.

– Se taistelutahto on ollut meissä koko ajan. Meidän pitää pelata pallonhallinta kerrallaan, saada onnistumisia puolustuspäässä yksi kerrallaan ja jatkaa siitä, suomalainen lisäsi. 

Tämän jälkeen toimittaja päätti haastattelun vielä alleviivaamalla ottelujen päättämisen (englanniksi finish) tärkeyttä.  

Finnish (suomalainen), kahdella n-kirjaimella, myös lempinimellä The Finnisher tunnettu Markkanen heitti naureskellen. 

Pukukopissa oli juhlan aika (video alla). Keskipisteeseen pääsi uransa ensimmäisen voiton NBA-päävalmentajana kirjannut Will Hardy. Vuonna 1988 syntynyt Hardy on liigan nuorin aktiivivalmentaja. 

Jazzin kausi jatkuu vierasottelulla Minnesota Timberwolvesia vastaan Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä. 

Lue myös:

    Uusimmat