Lauri Markkasesta siirtohuhuja – näin suomalaistähti kommentoi kuhinaa MTV Urheilulle

Lauri Markkanen siirtohuhuista MTV Urheilulle: "Päivä kerrallaan" 1:09
Lauri Markkanen siirtohuhuista MTV Urheilulle: "Päivä kerrallaan"

NBA:n suomalaistähti Lauri Markkanen on viime aikoina pyörinyt maailman ykkössarjan siirtohuhujen kohteena. Markkanen kommentoi puheita MTV Urheilulle Clevelandissa. 

Utah Jazz hävisi torstain vastaisena yönä suomalaisen entiselle seuralle Cleveland Cavaliersille 116–124. Markkanen heitti ottelussa 26 pistettä. 

– Saatiin toisella puolikkaalla vähän pelistä kiinni. Sitten vähän lipsahti neljännessä erässä. Heittivät kyllä kovia heittoja viimeisessä erässä sisään. Hatunnosto heille, Markkanen kommentoi MTV Urheilulle ottelun jälkeen. 

Takareisivamman vuoksi kahdeksan peliä huilannut Markkanen hakee vielä täyttä pelikuntoa. 

– Vielä on matkaa. Siinä kestää aina hetki, että tuntuu normaalilta. Olen ottanut hyviä steppejä, että pystyy pelaamaan minuutteja, mutta vielä tuntuu, että rytmi hakee. Sellaista urheilu on. Ei se aina tunnu ihan sataprosenttiselta. 

Viime kaudella NBA:n ehdottomaan eliittiin murtautunut Markkanen on huomannut kuluvalla kaudella, että häntä otetaan parketilla hanakammin pois kuin aiemmin.

– Onhan se totta kai erilaista kuin viime vuonna. Vastustaja puolustaa minua eri tavalla, ei pääse yllättämään muita joukkueita niin helposti. Tuntuu, että itse olen mennyt pelissä eteenpäin. Pystyn lukemaan vastustajan puolustustyylejä vähän eri tavalla. 

Markkasen ympärillä on viime aikoina pyörinyt huhuja ja spekulaatioita mahdollisesta seurasiirrosta. Fokus ei ole karannut mediahuhujen pulpahdellessa esiin. Markkanen tietää, että siirtopuheet ovat osa NBA-arkea. 

– Ei niihin voi keskittyä. Nyt pelataan täällä ja sitten tapahtuu mitä tapahtuu. Sen on oppinut NBA:sta, että se voi tapahtua milloin vaan. En anna sen vaikuttaa elämään tai koripalloon. Mennään päivä kerrallaan. Kova luotto on tähän joukkueeseen.

Kuinka paljon se imartelee, että sinua pidetään liigassa sellaisena pelaajan, että voisit olla ratkaiseva tekijä jonkin joukkueen mestaruustaistossa?

– Tuntuuhan se hyvältä. Se on kunnianosoitus, että nimet tuolla pyörii. Se tarkoittaa, että on tehnyt oikeita asioita edellisillä kausilla. Ei sitä ajattele sen enempää. Kaikki fokus on tässä, että voitetaan aina seuraava peli. NBA:ssa on oppinut sen, että vaikuttaa niihin asioihin, joihin voi vaikuttaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat