Legendaarinen Cumulus-ketju historiaan – Suomen matkailubisnes takoo uusia ennätyksiä

2:02img
Julkaistu 27.02.2018 19:41
Toimittajan kuva

Anu Korhonen

anu.korhonen@mtv.fi

@anukoooo

Suomen matkailubisneksessä rikottiin viime vuonna kaikki aikaisemmat ennätykset. Esimerkiksi ulkomaiset yöpymiset kasvoivat viime vuonna yhteensä 14 prosenttia, enemmän kuin koskaan aiemmin.  

Nyt hotellit etsivätkin uusia toimitiloja toimistoista ja keskustojen historiallisista rakennuksista. Matkailu- ja ravintola-alan toimitusjohtaja Timo Lapin mukaan varsinkin pääkaupunkiseudulla on meneillään kaikkien aikojen hotellirakennusbuumi. 

– Sama suuntaus näkyy myös muualla Suomessa, sillä kasvunäkymät innostavat yrityksiä investoimaan. Toimistotaloja muutetaan hotelleiksi, sillä monissakaan kaupungeissa ei ole keskustassa vapaita tontteja. 

Cumuluksista Scandic-hotelleja 

Pohjoismainen hotellialan edelläkävijä Scandic osti Restelin koko hotelliliiketoiminnan joulukuun lopussa. 

Kaupassa Scandic osti 35 Cumulus-hotellia. 

Ensimmäinen Cumulus-hotelli muutettiin Scandiciksi tänään. Loput muutetaan juhannukseen 2018 mennessä. Samalla nimet vaihdetaan Scandic-brändin mukaisiksi. 

Scandic on pohjoismainen hotellialan edelläkävijä, joka on perustettu 1960-luvulla Ruotsissa, ja jonka pääkonttori on Tukholmassa.

Tilan koko ja pohja ratkaisevat 

Yksi toimistotiloja hotellikapasiteetissaan hyödyntävä on Scandic-hotellit. Lähitulevaisuudessa esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman Finnairin toimistorakennuksessa ja Helsingin rautatieaseman konttoritiloissa voi majoittua Scandicin hotellihuoneissa. Toimitusjohtaja Aki Käyhkön mukaan uusia vaihtoehtoja etsitään jatkuvasti. 

– Olemme koko ajan katsantokannalla. Tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla selvitämme viittä kohdetta, jotka ovat toimineet tai toimivat parhaillaan toimistoina. Tarkastelussa on, onko tiloissa mahdollista toimia kustannustehokkaasti ja onko kyseisillä alueilla kysyntää hotellipalveluille. 

Käyhkön mukaan hotelliksi sopivan toimistotilan tulee olla riittävän suuri. 

– Yli 7000 neliömetristä ylöspäin. Lisäksi pohja ja runkosyvyys ovat ratkaisevia tekijöitä, sillä hukkaneliöt maksavat ja jokaiseen huoneeseen tulisi saada ikkunat. 

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa