Legendaarinen kisa palaa – Schumacher ja Vettel mukana

Mick Schumacher ja Sebastian Vettel muodostavat Saksan joukkueen Mestarien kisassa (Race of Champions) ensi maaliskuussa.

Mestarien kisa ajetaan ensi vuoden maaliskuun 7.ja 8. päivä Australian Sydneyssä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Race of Champions kisataan eteläisellä pallonpuoliskolla. 

– On ilo olla jälleen mukana Mestarien kisassa ja edustaa Saksaa yhdessä Mickin kanssa, Vettel kommentoi Motorsport-totalin mukaan.

Mestarien kisa on viimeksi ajettu vuonna 2023 Ruotsin Piteåssa. Se oli määrä ajaa myös 2024 Ruotsissa, mutta Piteå ei kyennyt järjestämään tapahtumaa.

Viimeksi vuonna 2023 kisan voitti Ruotsin Mattias Ekström. Vuosien varrella voittajiksi on selviytynyt aivan maailman huippuja. VOittajaksi on selviytynyt esimerkiksi Sebastien Ogier, Sebastien Loeb ja  David Coulthard. Myös Vettel on voittanut yksilökisan kertaalleen, mutta joukkuekisassa hänellä on peräti seitsemän voittopystiä.

Suomalaisten voittoa perinteikkäässä tapahtumassa on päästy juhlimaan viimeksi vuonna 2006, kun Marcus Grönholm ja Heikki Kovalainen ottivat voiton joukkuekisassa. Yksilökisan voitosta on pari vuotta kauemmin. Silloin Kovalainen kurvaili kisan ykköseksi. Tapahtuman ovat suomalaisista voittaneet myös Grönholm, Tommi Mäkinen, Harri Rovanperä ja Juha Kankkunen.

Suomalaisedustus vuonna 2023 oli kovaa luokkaa, kun Mika Häkkinen ja Valtteri Bottas ajoivat sinivalkoisten väreissä. Menestystä ei kuitenkaan suomalaiskaksikolle tullut.

Lue myös:

    Uusimmat