Leijonat nousi voittoon Ruotsissa – Niko Huuhtaselta härkämäinen maali, HIFK-hyökkääjä osui tyylillä

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa Sveitsin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat nousi voittoon Ruotsin EHT-turnauksen avausottelussa, kun se kaatoi Karlskogassa Sveitsin 4–2.

Sveitsi johti taistoa avauserän jälkeen 1–0, kun Tarmo Reunasen harhasyötön jälkeen Thierry Bader heilutti maaliverkkoja.

Suomi nousi tasoihin toisessa erässä, kun Arttu Hyry vapautti Eemil Erholtzin läpiajoon. Ässät-hyökkääjä ujutti kiekon rystyltä nuottaan.

Leijonat oli valppaana kolmannessa erässä, kun se karkasi 3–1-johtoon. HIFK-hyökkääjä Juha Jääskä naulasi ensin tyylillä Tappara-puolustaja Valtteri Kemiläisen hienon tarjoilun jälkeen.

Video kyseisestä osumasta löytyy täältä.

Oliwer Kaski (HV71) lisäsi Suomen johtoa.

Tämän jälkeen Marc Marchon kavensi Sveitsille.

Suomen joukkue ei tästä paljoa hetkahtanut. Mikkelin Jukureiden hyökkääjä Niko Huuhtanen iski todellisen härkämaalin ajassa 54.46.

Huuhtanen survoi kiekkoa oikein kunnolla ja lopulta pikkumusta pomppi maaliviivan yli.

Osuman alusti Huuhtasen seurajoukkuetoveri Patrik Puistola, joka keräsi Sveitsi-ottelussa kasaan tehot 0+2. Leijonilta toinen kahden tehopisteen mies oli 2–1-maalintekijä Juha Jääskä (1+1).

Ruotsin EHT-turnaus, Karlskoga, Suomi–Sveitsi 4–2 (0–1, 1–0, 3–1)

Juha Jääskä 1+1, Eemil Erholtz 1+0, Oliwer Kaski 1+0, Niko Huuhtanen 1+0, Patrik Puistola 0+2, Arttu Hyry 0+1, Valtteri Kemiläinen 0+1, Veli-Matti Vittasmäki 0+1, Tony Sund 0+1, Emil Larmi 10+7+9=26 torjuntaa.

Suomi kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina turnauksen isäntämaan Ruotsin.