Leijonien MM-avauksesta parranpärinää – Ari Vallin: "Jääkiekolle olisi parempaa"

Tshekin maali Leijonia vastaan hylättiin – Ari Vallinista lajille olisi parempaa hyväksyä moiset osumat 1:19
Tshekin maali Leijonia vastaan hylättiin – Ari Vallinilta kriittistä puhetta Leijonaraadissa.

MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin sanoi Huomenta Suomen Leijonaraadissa, että jääkiekolle olisi parempaa hyväksyä sellaiset maalit, jollainen Tshekiltä hylättiin Suomea vastaan MM-kisojen avauspäivänä perjantaina.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tshekki voitti Prahassa käydyn ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 1–0, mutta varsinaisellakin peliajalla ehdittiin jo juhlia maalia. Kiekon sai toisessa erässä tuikattua Suomen rysään Ondrej Palat, mutta seurasi kova, parranpärinää herättänyt tuomio: osuma hylättiin Leijonien valmennuksen tekemän haaston jälkeen. Tshekin David Tomasek oli ollut tilanteessa maalivahdin alueella kontaktissa Suomen veräjänvartijaan Harri Säteriin.

MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin pohti tilannetta lauantaiaamuna Leijonaraadissa kriittisesti.

– Kyllähän hyökkääjän tehtävä on mennä maalille. Siellä oli kiekko, kun tshekkipelaaja tuli maalille. Hän meni maalia tekemään. Siitä on tosi hankala päästä pois silloin, kun menet kovalla vauhdilla tekemään maalia maalivahdin alueelle, jossa kiekko on, Vallin sanoi ja huomautti luukulla olleesta suuresta "trafiikista".

Maalien hylkäykset ajoittain kevyiden maalivahtiin tulleiden kontaktien jälkeen ovat herättäneet parranpärinää myös SM-liigassa.

– Kyllä minä ennemmin näkisin, että tuollaiset maalit hyväksyttäisiin, Vallin paalutti.

Hän esitti arvion, että moisten osumien hyväksyminen olisi lajille parempaa.

Katso tilanne ylälaidan videolta Vallinin kommenttien kera ja kuuntele myös, miten asiantuntija Janne Pesonen tilanteen näki. Alta näet koko Leijonaraadin, jossa käydään läpi myös ottelun muita hetkiä, Leijonien onnistujia ja näkymiä jatkoon.

Leijonaraati ruotii Suomen avauspelin 7:46
Leijonaraati käy läpi Leijonien MM-kisa-avauksen ja näkymät jatkoon.

Lue myös:

    Uusimmat