Leo-Pekka Tähti ja Henry Manni loistovauhdissa

Navakka myötätuuli avitti Suomen parhaita kelaajia loistaviin aikoihin Joensuun gp-kilpailussa lauantaina. Leo-Pekka Tähti kelasi 0,13 sekunnin päähän omasta ME:stään ajalla 13,76 ja Henry Manni 0,09 sekunnin päähän Euroopan ennätyksestä ajalla 15,34.

Manni alitti omissa nimissään olevan luokan 34 Suomen ennätyksen 0,10 sekunnilla.

Liiallisen myötätuulen vuoksi Joensuun tulokset eivät olleet ennätyskelpoisia.

– Paras aika koskaan, mutta tuulta oli tietysti liikaa. Uskon silti, että ennätyskelpoisessa ihannetuulessa olisin pystynyt suunnilleen samaan, Manni sanoi tiedotteessa.

Naisten 100 metrillä Lotta Kemppisen Pariisin olympiakenraali oli päättyä vilppilähtöön. Kemppinen päästettiin kuitenkin juoksemaan ilman loppuajan kirjausta.

– Reaktioaika oli neljä sekunnin tuhannesosaa alle sallitun, joten sääntöjen mukaan se on varaslähtö. Omasta mielestäni läksin laukauksesta, Kemppinen totesi.

Miesten seiväshypyssä voittoon hyppäsi Juho Alasaari tuloksella 552.

– 562 olisi ollut otettavissa, mutta meni innokkuuden piikkiin hyvässä myötätuulessa, Alasaari kommentoi.

Pariisin olympiamatkalle valmistautuva Urho Kujanpää jäi tulokseen 547 vaikka teki kelpoyrityksiä korkeammaltakin.

Mico Lampinen voitti kiekonheiton viimeisellä heitollaan. Se kantoi 56,16 metriä ja on Lampisen kolmanneksi paras tulos miesten kiekolla.

– Siinä oli teknistä virhettä kilpailun alussa. Kiekot lähtivät matalina, mutta viimeisellä heitolla sain kiekolle paremman noston, Lampinen totesi.

Lampinen on tuore Suomen mestari katkaistuaan Frantz Krugerin neljän vuoden mestaruusputken Kalevan kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat