Lewis Hamiltonin ulosajossa kiintoisa yksityiskohta – "En ole koskaan spinnannut"

Mercedeksen Lewis Hamilton oli ainoa auto, joka keskeytti kilpailun Yhdysvaltain gp:ssä sunnuntaina. Mercedeksen kannalta Hamiltonin ja George Russellin ulosajoissa oli hämmentävä yhtäläisyys.

Hamilton lähti matkaan ruudusta 17 kovilla renkailla, ja nousi upean lähdön ansiosta peräti viisi sijaa ensimmäisen kierroksen aikana. Toisella kierroksella auton käytös muuttui.

– Toisella kierroksella en yrittänyt hyökätä erityisesti, vaan koetin huolehtia renkaista ja autosta, kun se alkoi yhtäkkiä pomppimaan. Menetin täysin perän hallinnan, ja auto kiepsahti ympäri, Hamilton totesi F1-sarjan sivujen mukaan.

Hamilton on keskeyttänyt tällä kaudella vain kertaalleen aikaisemmin. Muutenkaan britti ei ole jäänyt radan varteen kilpailussa kovin montaa kertaa uransa aikana.

– En ole koskaan spinnannut kisassa, en ainakaan muista sellaista. Jos sellaista on käynyt, niin se on tapahtunut vain kerran. Joten tämä oli erittäin valitettavaa, Hamilton kommentoi kisan jälkeen.

Hamiltonin tallikaveri George Russell ajoi ulos tismalleen samassa mutkassa aika-ajossa, kun Hamilton kilpailussa. Mercedeksen mukaan Hamiltonin ulosajoon vaikutti myös merkittävä tuulenpuuska.

– Tiimi mittasi 40 kilometriä tunnissa olevan tuulenpuuskan, mikä ei varmaankaan auttanut, Hamilton sanoi Racefansin mukaan.

Hamiltonilla on enää viisi kisaa Mercedeksellä jäljellä. Ensi kaudeksi seitsenkertainen maailmanmestari siirtyy Ferrarin palkkalistoille.

Lue myös:

    Uusimmat