Liigasensaatio Arttu Hyry mainittiin NHL-listauksessa – yksi ”pieni” epäilys nousi esiin

Kärpät tekee 1-0 maalin 1:03
Videolla kuvaa, kun Arttu Hyry heilutti maaliverkkoja 17.2. pelatussa ottelussa Kärpät–KalPa.

Oulun Kärppien hyökkääjä Arttu Hyry, 22, on vakuuttanut tällä kaudella sekä kotimaan kiekkokentillä että Leijonien paidassa. Nyt Hyryn nimi mainitaan NHL:ään liittyvässä listauksessa.

The Athleticin toimittaja Corey Pronman nosti esiin niin sanottuja vapaita agentteja, jotka voisivat olla tyrkyllä NHL-jäille. Pronman listasi 35 nimeä, joiden joukossa oli yksi suomalainen:

Arttu Hyry, Kärpät.

Pronman mainitsi Hyryn niiden pelaajien joukossa, joilla on jonkinlainen sauma NHL-jäille.

– Hyry on varsin hyväkokoinen hyökkääjä, joka luistelee hyvin ja joka on vetänyt vahvan kauden Suomessa. Hän on takonut varsin kelvollisesti pisteitä Kärpille (51 ottelua, 13+15=28) siitä huolimatta, vaikka hän ei ole saanut sen enempää ylivoima-aikaa tällä kaudella. Tämä siksi, koska vahvan luistelun lisäksi Hyry pelaa hyvin suoraviivaisesti, ja hän pystyy luomaan hyökkäyspeliä ahtaista raoista, Pronman analysoi.

Pronman esittää myös yhden epäilyksen Hyryn kohdalla.

– Hänen puhdas taitokapasiteettinsa ja peliäly saattavat aiheuttaa pieniä kysymysmerkkejä korkeammilla tasoilla, Pronman kirjoittaa.

Eurooppalaisista pelaajista Pronman uskoo, että KHL-seura Spartak Moskovan Maksim Tsyplakov ja SHL-seura Luulajan Oscar Eklind ovat hyvin vahvasti tyrkyllä NHL-ympyröihin. 

Pronman nosti esiin sellaisia pelaajia, joiden kanssa mikä tahansa NHL-seura voi neuvotella sopimuksesta. Esimerkiksi 22-vuotiasta Hyryä ei ole varattu missään vaiheessa taalajäille.

Hyry oli Leijonien matkassa sekä joulukuun Sveitsin että helmikuun Ruotsin EHT-turnauksissa. Hän antoi molemmilla reissuilla erittäin vahvoja näyttöjä. 

Hyryä on voinut pitää sensaatiopelaajana, sillä hän ponnisti maajoukkueeseen Kärppien nelosketjun keskeltä.

Lue myös:

    Uusimmat