Liigaviikko: Tässä ovat kärjen haastajat SM-liigassa – asiantuntijalla suora näkemys HIFK:sta

Liigaviikko: Hurjien paineiden keskellä oleva Ville Peltonen tarvitsee voittoja heti – tässä ovat kärjen haastajat SM-liigassa 9:52
Liigaviikko: Hurjien paineiden keskellä oleva Ville Peltonen tarvitsee voittoja heti – tässä ovat kärjen haastajat SM-liigassa.

HIFK:n viime kausi päättyi pettymykseen, kun tie nousi pystyyn jo puolivälierissä Pelicansia vastaan. MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa asiantuntija Karri Kivi asettaa HIFK:n uudella kaudella haastajan asemaan.

Kivi povaa HIFK:n sijoittuvan SM-liigan runkosarjassa sijoille 5–8, eli se aloittaisi pudotuspelinsä heti ensimmäisellä kierroksella.

Pääkuvan paikalla olevalta videolta voit katsoa, mitkä neljä joukkuetta Kivi asettaa kärjen haastajiksi sijoille 5–8 SM-liigan runkosarjassa.

HIFK:n joukkue on uudistunut sitten viime kauden, kun poissa ovat muun muassa Julius Nättinen, Eetu Koivistoinen, Juha Jääskä sekä Johan Motin. Tilanne on hankittu esimerkiksi Juhani Jasu, Panu Mieho ja Petr Kodytek.

Yksi kuitenkin pysyy. Ville Peltonen aloittaa jo neljännen kautensa HIFK:n päävalmentajana. Laihoin tuloksin helsinkiläisseuraa valmentanut Peltonen on Kiven näkemyksen mukaan kovassa paikassa alkavalla kaudella.

On kyllä niin kovassa paineessa. Lähtee jo neljäs kausi. Tarvitsee voittoja heti. Ensinnäkin on kova työmaa. Joukkue on vaatimattomampi kuin viime vuonna. Miten saada idea siitä, mitä halutaan tänä vuonna saada pelillisesti läpi, miten saada se joukkueeseen läpi, ja miten saada yhteisö mukaan? 

Kova paikka IFK:lle. Nyt pääsevät ei-suosikin asemasta liikkeelle.

Kivi näkee, että jos ei voittoja ala heti tulla, saattaa tilanne käydä entistä vaikeammaksi.

Totta kai sellainen ilmapiiri siellä tulee liian raskaaksi, jos IFK alkaa keskikastissa makailemaan, Kivi sanoo. 

– Siellä on myös kokeneita pelaajia, jotka pystyvät näitä tilanteita kääntämään edukseen, eivät lannistu siinä, vaan kun kausi etenee, siitä voi tulla jonkinlainen vahvuus.

Voit katsoa koko Liigaviikko-ohjelman alta. 

Lue myös:

    Uusimmat