Liput liehuvat saloissa: Suomalaisia haastetaan nukkumaan ensi yö ulkona

Tänään vietetään Suomen luonnon päivää. Kyseessä on vakiintunut liputuspäivä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina. Päivää on vietetty vuodesta 2013 lähtien, ja liputuspäiväksi se vakiintui vuonna 2023.

Suomen luonnon päivää voi juhlia liputtamisen ohella esimerkiksi syömällä juhlapäivän leivonnaista eli mustikkapiirakkaa.

Ulkoilujärjestö Suomen Latu taas haastaa suomalaisia nukkumaan ensi yön ulkona. Haasteeseen voi osallistua nukkumalla esimerkiksi omalla takapihallaan tai lähtemällä mukaan Suomen Ladun jäsenyhdistyksen tapahtumaan.

Martat puolestaan viettävät Suomen luonnon päivänä valtakunnallista sienipäivää. Ensimmäisen kerran sienipäivää vietettiin vuonna 1994, minkä jälkeen se on järjestetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi.

Sienipäivä jatkuu valtakunnallisilla sieniviikoilla 1.–15. syyskuuta. Sienipäivänä ja sieniviikoilla marttapiirit ja yksittäiset marttayhdistykset järjestävät tapahtumia. Niillä paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään esimerkiksi sieninäyttely.

Jos sieniä ei ole vielä noussut, Martat antavat vinkkejä omenien, marjojen ja kasvisten käyttöön sekä säilöntään.

Lue myös:

    Uusimmat