Loihdi kunnon ateria neljälle kympillä

Julkaistu 24.08.2009 15:00(Päivitetty 10.08.2010 14:04)

Uudenmaan Marttojen kotitalousneuvoja Sirkka King teki Studio55:lle kaksi ateriaehdotusta kymmenellä eurolla. Tässä ostoslista hintoineen ja loppusummineen.

Neljän hengen arkiaterian ostoslista

Lehtikuva/Kimmo MäntyläLehtikuva/Kimmo MäntyläCopyright: MTV Oyj/ Lehtikuva, 2009

1 kg multaisia kesäperunoita 0,58 e

1 kg sipulia 1,60 e

500 g porkkanapussi 0,80 e

220 g parsakaali 0,50 e (2,25 e/kg)

tomaattimurska 0,57 e

600 g silakkafileitä 1,99 e

15% ruokakerma 0,89 e

2 kg hiivaleipäjauhoja 1,59 e

hiivapala 0,25 e

omenat Suomi punakeltainen 1,01 e (3,20 e/kg)

Näistä kalakeittoa neljälle, itse tehtyä hiivaleipää ja jalkkäriksi omena, yhteensä 9,78 euroa. Sipulit ja jauhot riittävät useammallekin päivälle, eikä ruokakermaakaan tarvitse kerralla yhteen keittoon holauttaa.

Kahden hengen parempi viikonloppuateria

Lehtikuva/Marja AirioLehtikuva/Marja AirioCopyright: MTV Oyj/ Lehtikuva, 2009

kilon kukkakaali 2,64 e

2 isoa tomaattia 0,82 e (2,45 e/kg)

½ l kevytmaitoa 0,69 e

Kadett juustoraaste 1,95 e

ruukkusalaatti 0,85 e

100 g tummaa suklaata 1,33 e

vaahtoutuva 9% vaniljakastike 1,75 e

Tästä kahdelle perjantai-illaksi kukkakaali-tomaattigratiinia, salaattia ja suklaamoussea, yhteensä 10,03 euroa. Vaniljakastikkeesta jää vielä puolet seuraavaksi päiväksi. Yhteensä 10,03.

Kaikki muut tuotteet ovat kotimaisia, paitsi tomaattimurska ja juustoraaste. Ja suklaa, vaikka tehdas onkin suomalainen.

Tuoreimmat aiheesta

Studio55