Lotta Harala juoksi 100 metrin aitojen välierissä ajan 12,98, joka ei tällä kertaa riittänyt finaaliin. Harala harmitteli jalkavaivaa, joka nosti päätään kauden tähän mennessä tärkeimmällä hetkellä.
– Näistä lähtökohdista tuo oli kaikki mitä sain aikaiseksi. Siinä mielessä olen ylpeä itsestäni, että sain tuollaisen juoksun räävittyä kasaan. Jos lähtökohtaisesti on haastavaa vetää peräkkäisinä päivinä kovaa, niin tämän iskiasvaivan kanssa se oli huomattavasti haastavampaa minulle, Harala kertoo.
Alkuerissä Harala pinkoi koko joukon nopeimman ajan 12,91, mutta välierissä meno oli selvästi tahmeampaa.
– En ole nähnyt juoksua, mutta tuntui että sain hyvän lähdön. Ensimmäisellä aidalla sen sijaan että olisin päässyt tekemään päältä juoksua, se (asento) putosi alas ja vauhti kuoleentui. Oli aika tasapaksuinen juoksu, aituri analysoi omaa tekemistään.
Haralan jalka kipeytyi ensimmäisen kerran toukouun puolessa välissä Kreikan kilpailun jälkeen. Alkuerässä jalka voi loistavasti, mutta kova kilpailu sai sen taas ärtymään, ja välierään oli hankalat lähtökohdat.
– Totta kai ottaa silleen päähän, että tiedän olevani elämäni kunnossa. Vamma tuli ihan puskista pari-kolme viikkoa sitten. Tänne tähdättiin huippukuntoa, ja tämä on niin pienestä kiinni. On se välillä aika raakaa, Harala harmittelee.
– Se tuntuu täällä iskiashermossa, istuinkyhmyssä ja heijastelee tänne lonkkaan ja vähän eri puolille. Semmoinen hermokipu, Harala selventää ja osoittelee eri kohtia jalastaan.
Ensimmäisen juoksun jälkeen vaivaa yritettiin hoitaa monella eri tavalla.
– Paljon tehtiin fysioterapeutin, tiimihierojan ja lääkärin kanssa. Tehtiin kaikki mitä pystyi, ja hyvin tehtiinkin. Eilen oli aika toivoton olo, mutta sain kuitenkin tuollaisen juoksun tehtyä. SIihen olen ihan tyytyväinen, Harala sanoo.
Kausi ei ole kuitenkaan vaarassa, eli tamperelainen tähtää edelleen olympialaisiin.
– Ehdottomasti tähtään sinne. Sehän tässä onkin, että tämä on nyt juuri akuutti, mutta ei mikään koko kautta (vaarantava vamma). Voi olla, että en muista koko takareisivaivaa kahden-kolmen viikon päästä. Ei missään nimessä ole sellainen, että Pariisi vaarantuisi, Harala kertoo.